Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 21 февруари 2020

Дневен хороскоп на Алена за петък, 21.02.2020

На 21 февруари 2020 да почерпят

„Интер“ взе своето в Разград и с помощта и на ВАР

Златото със 7-годишен рекорд

Спряха движението на тирове по АМ „Хемус“ при км 34, в посока Варна

Божинов започва на чисто в Италия

Google пусна новата версия на Android

Български тираджия опитал да подкупи италиански полицаи с ракия и суджук

Разследват само две къщи за гости в Еленския Балкан Собствениците ползвали 600 000 лева европари не по предназначение

Лондонската полиция: Атаката в джамията не е тероризъм

До 10 980 лв. заплата за шеф в държавна фирма Годишните бонуси ще бъдат до около 40 хил. лв.

Шефът на спортния тотализатор: Бяхме пред катастрофа заради игрите на Божков Няма да бъдем по-слаби, нито в дизайн, нито в класата на игрите, обеща Дамян Дамянов

БСП-София ще отбележи Деня на защитника на Отечеството с поднасяне на венци и цветя на два паметника

Джулиан Асанж моли Франция за политическо убежище

Великотърновският университет реализира амбициозен медиен проект

„Медийната система и журналистическата култура в България (Изследване в светлината на трите модела за отношенията медии – политика на Халин и Манчини)“ е проект, който ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще реализира на два етапа от януари. Той беше оценен високо в конкурса за финансиране на фундаментални научни изследвания – 2019 г. на фонд „Научни изследвания“. По проекта ще работи интердисциплинарен екип. Ръководител е доц. д-р Иво Инджов от катедра „Журналистика и връзки с обществеността“, Филологически факултет. В екипа влизат проф. д-р Илиана Павлова, ръководител на същата катедра, д-р Бисера Занкова – международно признат учен в сферата на медийното право и новите медии, младият учен Ивайло Саправлийски, както и студентите по журналистика от ВТУ Диляна Тончева, Мила Караиванова и Виктория Памукова.

Основната цел е българският медиен модел и журналистическата култура като негов фундамент да бъдат поставени на географската карта на сравнителните изследвания на световните медийни системи.

Проектът ще търси и отговори на въпроса за сегашното състояние на българските медии (111 място в класацията за свобода на медиите на „Репортери без граници“). Какви са корените и проявленията на медийните зависимости? Какви трябва да бъдат медиите? Каква журналистика искат българите? Екипът си поставя за задача да формулира препоръки за конкретни медийни политики, журналистическо обучение и медийна грамотност.

Предвидено е сътрудничество с утвърдени чуждестранни учени, вкл. от Полша. От февруари към катедра „Журналистика и връзки с обществеността“ във Филологически факултет на ВТУ ще започне да функционира кръжок „Българският медиен модел“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.