Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Туск: В понеделник ще има мерки по случая „Скрипал“ срещу Русия

Остава в сила бедствената ситуация във Видинско

Бургаската полиция взема мерки срещу “Син кит”

Великотърновски лекари участват с кампания за донорството пред най-голямата мото-организация в България

Снимка: д-р Сибила Маринова, личен архив

Великотърновски лекари са сред менторите в информационна кампания за донорството пред най-голямата мото-организация в България Sofia Riders (SR). Събитието ще се проведе на 24 април т.г., от 18:30 ч., във ВМА – София.

Координаторите по донорство д-р Сибила Маринова, началник на ОАИЛ в МОБАЛ „Д-р Ст. Черкезов”, и колежката й д-р Ваня Лъчезарова са сред избраните да говорят по темата за донорството, наравно с д-р Мирослав Ненков, координатор по донорство в Клиниката по анестезиология, реаниматология и интензивно лечение във ВМА.

Инициативата идва от самите мотористи, а неин своеобразен домакин е генерал-майор член-кор. проф. Николай Петров, д.м.н. – началник на ВМА, който дори обещава да освободи паркинга на лечебното заведение от автомобили, за да осигури място за моторите. Пред мото-обществото ще говорят и представители на Изпълнителната агенция по трансплантация у нас, защото темата за донорството все още се оказва непозната и стресираща за обществото. За мотористите много често и с обидна нотка се говори, като за „донори”, ала те нерядко се оказват и в позицията на реципиенти. На практика всеки моторист, всеки пешеходец, всеки шофьор или колоездач в един момент от живота си би могъл да се окаже от позицията на донор или реципиент. В случая търновските лекари ще прокламират донорството пред една действително високо рискова група, която сама определя себе си за най-рискова на пътя.

Припомняме, че поканата за менторство към д-р Сибила Маринова и д-р Ваня Лъчезарова никак не е случаен. Двете лекарки са международни обучители по донорство от Института по донорство и трансплантации в Барселона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.