Взривът на бензиностанция в Добрич вероятно е причинен от манипулирана газова бутилка

И инжекция не вдигнала Рейш за „Черно море“

Признава ли се времето за майчинство при изчисляване на процент „клас”

Пернишкото село Люлин е без вода четвърти ден заради поредица от аварии

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 17 септември 2019

България е отличник по свободни работни места

Премиерът Бойко Борисов в Пещера: Всеки ден откриват заводи (обзор) “Биовет” отвори нови мощности за производство на фармацевтични продукти и фуражни добавки

Русия започва мащабно военно учение

Лекарите отхвърлиха здравния модел на Ананиев Управляващите си играят с нервите на медиците, се посочва в становище на БЛС

За всеки трети първолак българският език не е майчин Между 25% и 30% от децата са от ромски, турски или други групи и имат проблем при общуването с учителите

Лондон предлага нови формули за Брекзит Брюксел отхвърля идеите

Отварят магазини в малки населени места Нараства интересът към ритейл парковете

Задължават свинарите да сменят обувките Стопаните трябва да имат работно облекло, с което да влизат в кочината

Откриха учебната година в затворите у нас, 124 са първокласниците

Приеха методология за провеждане на наблюдение по метода „таен клиент“ Може да се използва от всички централни и териториални администрации

Великотърновски огнеборец с награда „Пожарникар на годината”

Началникът на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност” към в РД „ПБЗН“ във Велико Търново гл.инспектор инж. Станко Лазов бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2016”, в раздел „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Той е удостоен с почетна грамота и статуетка. Отличието му е присъдено, защото е участвал в ликвидирането на множество инциденти и оказването на помощ при тежки пътно-транспортни произшествия. Гл. инсп. Лазов е бил част от спасителната операция при наводненията в прохода Хаинбоаз, Дебелец, Килифарево и Велико Търново. Участвал е в погасяването на пожара във великотърновското село Беляковец, при който бяха спасени 10 къщи.

Станко Лазов пожарникар на годината

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Пламен Узунов, главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, ръководството на ГД „ПБЗН”, директорите на главните дирекции в структурата на МВР, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприян, председателя на фондация „Доверие и закрила” Христо Друмев и председателят на БЧК акад. Христо Григоров.

Традиционният конкурс „Пожарникар на годината” има за цел да покаже съвременното лице и да утвърди постиженията на професията в осигуряването на пожарната безопасност, спасяването и защитата при бедствия. За първи път в историята на конкурса тази година бе присъдена специална комплексна награда за героизъм и демонстрирани високи професионални качества. Тя бе присъдена на РД ПБЗН – Шумен и действията на служителите на дирекцията в 10-дневната спасителна операция край с. Хитрино.

Станко Лазов пожарникар на годината

Конкурсът се организира и провежда в четири раздела. В първия се излъчва комплексен победител. Той е за държавни служители, работещи по различните направления на дейност. Вторият е за работещите в направление „Пожарогасителна и спасителна дейност”. Третият – за служителите от направление „Контролна дейност”.

Четвъртият обхваща направление „Превенция”. В специална категория „Отличени” се присъждат награди за партньори, представители на изпълнителната и местната власт, общественици и доброволци. С награда в тази категория е Благовеста Факирова, председател на управителния съвет на Дарителско сдружение „Св. Иван Рилски” във великотърновското село Балван. Тя работи активно по линия на превенцията на децата и възрастните в селата от област Велико Търново.

През последната година като ръководител на доброволната организация тя разви мащабна дейност. Под нейно ръководство бе създаден Център за превенция и спорт в Балван. В рамките на създадената по инициатива на дейната дама Детска полицейска академия, която събира и обучава по над 400 деца всяко лято, пък бе разкрит клуб „Млад огнеборец”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.