Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Огромен пожар лумна в стар военен корпус в центъра на Велико Търново Предполага се, че клошари са подпалили изоставената сграда

Бисер Петков представи приоритетите на Българското председателство пред ЕП

Рекс Тилърсън: Русия е отговорна за нападенията с химическо оръжие в Източна Гута

Горанов в Брюксел: Карта за въвеждане на еврото ще имаме до юни Промениха списъка на страните, които не сътрудничат на ЕС за данъчни цели

60 млн. лв. трябват за доброволна наборна казарма 2017 г. е с най-слаба раждаемост от десетилетия

Отпускат евросредства за възстановяване на щетите от пожарите в Кресненското дефиле

Големите имена на блус и джаз музиката Йълдъз Ибрахимова и Влатко Стефановски покоряват “Blagoevrgad Blues & Jazz”2018

Национален форум за дебатиращи в Бургас

Потвърдиха се тайните договорки на висши чиновници от МС със зелените

Десислава Атанасова: Вотът на недоверие е загуба на парламентарно време

Гласуват вота на недоверие на 25 януари

Велико Търново даде старт на ученически дебати по родолюбие

Велико Търново даде старт на поредица от ученически дебати по родолюбие и инициативи на историческа тематика. В Музей „Възраждане и Учредително събрание” възпитаници на Старопрестолната професионална гимназия по икономика” и на Природо-математическата професионална гимназия „Васил Друмев” дебатираха на тема „Памет и мисъл за Трети март”. Дискусията бе част от общинската програма „Корени и криле”, създадена по инициатива на кмета Даниел Панов и екипа му общинската образователна дирекция, подкрепена от Регионалното управление по образованието.

Дебатът бе посветен на 139-годишнината от Освобождението на България и Националния празник. Разделени в отбори, младите хора споделиха личните си представи за Трети март, впечатленията си как българите почитат бележитите исторически събития, представите си за свободата като ценност и национален идеал.

Кметът Даниел Панов приветства събралите се близо 150 ученици и инициаторите на дебата, като им благодари за активността. Той призова и другите училища да последват примера на Старопрестолната гимназия по икономика и Природо-математическата гимназия.

„Днес поставяме началото на поредица от младежки инициативи по родолюбие. Всички ние трябва да помним нашето минало, важните исторически събития, свързани както с Велико Търново, така и с България, да следваме примера на нашите предци, за да можем да надграждаме постигнатото от тях за Родината. Радвам се, че с дискусии като днешната историята става реалност в образователната система на нашия град. Нека образованието набляга на историята както тук, във Велико Търново, така и във всеки един град”, обърна се към учениците Даниел Панов. След края на дискусията той ги поздрави за изказаните мнения и позиции.

„Учете и връстниците си на родолюбие, просвещавайте ги. Предавайте знанията за паметните дати, събития и бележитите българи. Нека и на Седми юли, когато отбелязваме годишнината от Освобождението на Велико Търново, нашият град стане арена на широка ученическа дискусия, а честванията да придобият национален характер”, завърши Даниел Панов.
Председателят на Великотърновски общински съвет Венцислав Спирдонов също поздрави младите хора за големия интерес към историята и споделените мнения по време на дискусията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.