Свищовската академия почете 95-годишнината на своя доайен проф. д-р ик. н. Петко Петков

800 000 души по улиците на Хонконг по случай половин година протести

Израел планира мащабна операция в Ивицата Газа

Борис Джонсън обяви, че ще въведе три вида работни визи

Неапол: Италия без грим

Френският премиер ще довърши пенсионната реформа въпреки протестите

Земеделското министерство с благотворителна кампания за закупуване на живи елхички

64-годишен е загинал при пожар

Над 15 вторични труса на остров Крит Няма щети и пострадали

Изнасяме вино за по 1-2 евро бутилката Нараства производството на бели за сметка на червените

Опасен токсичен пушек в Сидни заради огромен пожар

Масов бой пред нощно заведение в Хасково, един пострадал

Две катастрофи в Шумен на едно място през 6 часа

Най-малко 43 души загинаха при пожар в Индия Други 16 са приети в болница

На младини принц Филип искал да се жени за друга Кралица Елизабет Втора и съпругът й отпразнуваха 72 години от сватбата си

Велико Търново е част от световната кампания срещу насилието върху жени Част от проявите е и изложба пред Факултета по изобразително изкуство

DCIM100MEDIADJI_0230.JPG

Велико Търново отново е част от световната кампания на „Зонта Интернешънъл“ срещу насилието върху жени и деца. Във вечерните часове на 25 ноември крепостта Царевец бе осветена в оранжев цвят, въпреки гъстата мъгла. По този начин бе изразена солидарността и съпричастността към пострадали от тези престъпления. Инициативата е на „Зонта клуб – Велико Търново“, подкрепена от Общината.

Част от кампанията е и изложба с пана, която ще бъде подредена пред Факултета по изобразително изкуство. Експозицията представя полезна информация за превенцията срещу насилието и трафика на хора. Паната ще бъдат изложени до 12 декември.

С решение на ООН 25 ноември е обявен за Световен ден за елиминиране на насилието над жени. Всяка година от тази дата започват дните на активност на Зонта клубовете в целия свят. Вече близо две десетилетия структурата на организацията във Велико Търново реализира различни прояви в подкрепа на пострадалите от тези престъпления. Организацията повишава информираността им за техните правата, предоставя безплатни юридически и медицински консултации и съвети, съдейства им пред органите на МВР и прокуратурата.

Кампанията е пореден пример за доброто партньорство между „Зонта клуб – Велико Търново“ и Общината, намиращо израз в многобройни каузи в областта на здравеопазването, културата, образованието, спорта.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.