Велико Търново излиза на благотворителен поход „Заедно за Никол”

Изглед от Велико Търново

Ученици от всички училища в старопрестолния град ще се влеят в шествието

Благотворителен поход под надслов „Заедно за Никол“ ще се проведе на 7 ноември. Инициативата цели да подкрепи дарителската кампания за 13-годишната Никол Георгиева, която се бори с тежко заболяване, като насочи фокуса на обществото и националните медии към каузата.

С апел за съдействие, общинският съветник Георги Недев се обърна към няколко младежки организации, сред които – най-активната група за здраве и масови тренировки на открито –Tarnovo Run, Спортувам.инфо и мотоциклетистите от състезателен клуб „SixSports“. В събитието ще се включат и студенти от ВТУ „Св.Св. Кирил и Методий“.

Начело на пешеходната колона ще има кемпър, брандиран с дарителската сметка на момичето.

Под звуците на любимата музика на борбеното дете, ученици от всички училища в старопрестолния град ще се влеят в шествието, което ще стартира от ДКС „Васил Левски“ и по бул. „България“ ще се насочи към паметника „Майка България“ . Там, всеки който има възможност и желание ще може да запише видеопослание до 13-годишното слънчице, което ще бъде публикувано в страницата на събитието в социалните мрежи, ще бъдат поставени и кутии за дарения.

Нека всеки, който може да се включи в инициативата, защото сме силни, когато сме заедно.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България