Температури до 34 градуса и превалявания в планините ни очакват днес

Продължава издирването на момчето, което изчезна в Дунав

На 20 юни 2019 да почерпят

Луис Енрике напусна националния отбор на Испания

САЩ въведоха санкции срещу руска финансова компания

Земетресение от 6,5 по Рихтер в Западна Папуа в Индонезия

Военни и индустриални обекти с американско присъствие са били атакувани в Ирак

„Американ Еърлайнс“ закупува 50 от най-новите модели пътнически самолет на „Еърбъс“

Борис Джонсън е начело и след третия кръг на изборите за приемник на Тереза Мей

Партиите излизат на пазара, НС няма идеи за контрол на покупките ДПС предложи дарения без лимит, ГЕРБ - безплатни партийни клубове

Два български ТИР-а катастрофираха в Румъния, шофьор е загинал Причина за инцидента е спукана гума на единия от камионите, съобщават от МВнР

Бой между деца в София прати 11-годишен в „Пирогов“

12 000 лева глоба за шум на открито (обзор) МВР поема контрола върху нарушителите на закона

Болниците стопили дълговете си с 30 млн. лв.

19-годишна българка е арестувана в Гърция за разпространение на детска порнография

Велико Търново и още 40 общини получават техника за спасителни акции

Велико Търново и още 40 общини в България получават техника за спасителни операции, дарение от Швейцария. Оборудването бе прието днес в столицата София от кмета на старопрестолния град и председател на Националното сдружение на общините Даниел Панов, кмета на Столична община Йорданка Фандъкова и комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”. Дарението включва мултифункционални пневматични съоръжения; моторни помпи, моторни триони и къртачи, пробивни триони и резачи за арматура, комплекти ъглошлайфи и шлангове с макари и др.

Даниел Панов обясни, че разпределението на техниката е направено по обективни критерии, определени и приложени съвместно от НСОРБ и ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“. „Едно от главните изисквания бе общините да имат разработени планове за действие на доброволчески спасителни формирования. Тези отряди работят добре и са в помощ на местните власи при реагирането по време на кризи,бедствия и аварии. Техниката е много важна за най-малките общини с под 20 хил. население, които с промените в Закона за защита при бедствия са задължени да създадат свои доброволни формирования. Вярваме, че професионалистите, подпомогнати от добре обучените доброволци, могат да се справят успешно с всяка една кризисна ситуация”, коментира Панов.

Благотворителната инициатива бе инициирана от българското посолство в Швейцария, с личната подкрепа на посланик Меглена Плугчиева. Дарението бе договорено след работно посещение в Швейцария на гл. комисар Николай Николов и Даниел Панов.

„Контактите с Швейцария на най-високо федерално ниво в областта на гражданската защита на населението ще бъдат отправна точка за разширяване на двустранното сътрудничество между двете страни и подкрепата за общините”, каза още кметът на Велико Търново.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.