Дрога и 3 пистолета откриха в дома на наркопласьор в Лом

Задържаха 35-годишен мъж за нападението над адвокатка в София Бях малтретирана над един час в кантората си, звъняха ми на вратата, но никой не извика полиция, заяви Валентина Каменарска

Хеликоптер се разби на палубата на aмериканския самолетоносач „Роналд Рейгън“

Цигани нападнаха трима полицаи в Сливен, замеряха ги с бутилки и твърди предмети Униформените са с наранявания, един от тях е оставен под лекарско наблюдение

Дядо едва не изгоря в дома си, палил отпадъци да се грее Стопанинът живеел без ток и при пожара е получил обгазяване

Шестима адвокати от Русе отказали да са служебни защитници на Северин Красимиров Той призна всичко и съжалява, заяви доведеният му баща

Д-р Даниела Дариткова, ГЕРБ: Сектор „Здравеопазване“ се нуждае от надпартиен консенсус

Заловиха 70-годишна баба, яхнала нерегистриран мотор

Министър Ананиев към лекарите: Единственото, което не беше подложено на съмнение през годините, е вярата ни в живота, а вие помагате тя да се съхрани

Нови бензинови мотори за Porsche Macan SUV моделът излиза с 4 цилиндъра и 245 конски сили

Корнелия Нинова: Искаме оставката на правителството на Борисов заради погрома на здравеопазването

Дебатите по вота на недоверие започнаха със 143 депутати телом и премиера духом

Китайски град заменя уличното осветление с изкуствена луна

Наши лекари на спецкурсове в топ клиники в ЕС Българските медици ще се обучават безплатно в Швейцария

Кой уред за мъчения се слага доброволно?

Велико Търново и португалският Брага ще развиват партньорство

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков се срещна с Антонио Баросо – представляващ кабинета на кмета на град Брага /Португалия/. Ганчо Карабаджакав запозна госта с възможностите, които Велико Търново предлага за партньорство и за съвместни проекти в областите на изкуствата, културата, науките и образованието, в туризма и бизнеса. Коментирани бяха много добрите перспективи за партньорство и между университетите и академичните общности на двата града.

Заместник-кметът предложи сътрудничеството между Велико Търново и Брага да стартира с взаимни гостувания на малки групи творци със свои произведения. Така на практика ще бъде насърчено партньорството между двата града в областта на съвместните културни проекти. Ганчо Карабаджаков даде идея и за обмен в областта на ключови културни събития и проекти в двата града, които могат да бъдат обект на партньорство.

Гостът от Брага подчерта, че е впечатлен и удовлетворен от представянето по време на Международно изложение „Културен туризъм Велико Търново“. Той оцени събитието като много добра възможност за презентиране на високо ниво и пред професионални общности богатите възможности, които Брага предоставя в областта на туризма. Антонио Баросо заяви, че португалският град е център на три университета с общо над 20 000 обучаеми студенти, над 1 000 от тях чуждестранни.

Градът е бил столица на провинция Галиция, а понастоящем е утвърден индустриален център, но и средище на изключително богато културно-историческо наследство. Над 20% от регионалния брутен продукт на португалския град се формират от туризма и свързаните с него индустрии.Едновременно с това Брага е сред градовете, които дават множество възможности на стартиращи компании и подпомагат тяхното развитие.

Португалските партньори са готови да споделят опит с Велико Търново в развитието на стартъп и стимулирането на множество млади хора да основат, стартират и развиват свои компании. Ганчо Карабаджаков потвърди интереса на Велико Търново към тази тема и декларира, че политиката за подкрепа и стимулиране на стартиращи компании е част от стратегията за устойчиво развитие на Старата столица и региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.