Валежите продължават и днес

Григор Димитров отново на пътя на победите (ВИДЕО) Българинът отстрани германец в първия си мач на турнира в Маями

На 24 март 2018 да почерпят

Конкурс излъчи най-надеждния пикап Потребителите заявяват своите впечатления

Автобус пламна в движение в Търново

Илон Мъск изтри страницата на SpaceX от фейсбук

Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Велико Търново и португалският Брага ще развиват партньорство

Заместник-кметът на Община Велико Търново Ганчо Карабаджаков се срещна с Антонио Баросо – представляващ кабинета на кмета на град Брага /Португалия/. Ганчо Карабаджакав запозна госта с възможностите, които Велико Търново предлага за партньорство и за съвместни проекти в областите на изкуствата, културата, науките и образованието, в туризма и бизнеса. Коментирани бяха много добрите перспективи за партньорство и между университетите и академичните общности на двата града.

Заместник-кметът предложи сътрудничеството между Велико Търново и Брага да стартира с взаимни гостувания на малки групи творци със свои произведения. Така на практика ще бъде насърчено партньорството между двата града в областта на съвместните културни проекти. Ганчо Карабаджаков даде идея и за обмен в областта на ключови културни събития и проекти в двата града, които могат да бъдат обект на партньорство.

Гостът от Брага подчерта, че е впечатлен и удовлетворен от представянето по време на Международно изложение „Културен туризъм Велико Търново“. Той оцени събитието като много добра възможност за презентиране на високо ниво и пред професионални общности богатите възможности, които Брага предоставя в областта на туризма. Антонио Баросо заяви, че португалският град е център на три университета с общо над 20 000 обучаеми студенти, над 1 000 от тях чуждестранни.

Градът е бил столица на провинция Галиция, а понастоящем е утвърден индустриален център, но и средище на изключително богато културно-историческо наследство. Над 20% от регионалния брутен продукт на португалския град се формират от туризма и свързаните с него индустрии.Едновременно с това Брага е сред градовете, които дават множество възможности на стартиращи компании и подпомагат тяхното развитие.

Португалските партньори са готови да споделят опит с Велико Търново в развитието на стартъп и стимулирането на множество млади хора да основат, стартират и развиват свои компании. Ганчо Карабаджаков потвърди интереса на Велико Търново към тази тема и декларира, че политиката за подкрепа и стимулиране на стартиращи компании е част от стратегията за устойчиво развитие на Старата столица и региона.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.