Икона на свети Георги подари семейство от Монтана на президента Радев Държавния глава влезе в дома на освободения от гръцки затвор с негова помощ Иво Богданов

Прокуратурата: Не проверяваме действията на разследващите по досъдебното производство срещу Иванчева

Генералният секретар на НАТО: Гърция и Турция трябва сами да разрешат различията си

Александър Ваклин е изнудваният бизнесмен от Иванчева Предприемачът работи с английски партньори

Мобилни полицейски екипи ще решават проблеми в малките населени места в Търновско Проведени са 34 срещи в областта

Показват карикатури на Тодор Живков, дело на Тодор Цонев Изложбата се открива на 26 април в Музея на хумора и сатирата в Габрово

Валентин Радев отива на крака при ранената полицайка: Още търсим кой е хвърлил бомбичката

Остават още 25 процента от работата по Брекзит, заяви Мишел Барние

Румен Радев: Унижението не е най-добрият начин да се борим с корупцията Трябва да изпълняваме нашите ангажименти, а не само да рецитираме за „евроатлантически ценности”, заяви президентът в Монтана

11% ръст на приходите от международен туризъм в зимния сезон

Вицепрезидентът: Войната между институциите не е довела до нищо добро

Доживотен затвор за мъж, убил с нож свой познат

Арестуваните полицаи в Раковски изнудвали търговец на незаконни цигари за 20 000 лв.

Краят на една ера! Венгер: Напускам “Арсенал”

Благотворителна фотоизложба “Търсената Америка” събира средства за лечение на малката Сияна

Велико Търново става инициатор за разработването на туристически пакет България–Румъния

По време на провелата се в кабинета на кмета на Община Велико Търново среща Посланикът на Румъния Негово Превъзходителство Йон Гъля и заместник кмета Георги Камарешав бе дискутирана възможността да се започне разработването на съвместен туристически пакет „България – Румъния“.

Негово Превъзходителство предложи идеята България и Румъния да бъдат представяни в един туристически пакет на туристите, които идват от по-далечни страни. „По този начин те ще имат възможността да се запознаят с два народа и две култури в рамките на практически едно и също пътуване. близките разстояния и богатството на културно наследство в двете страни ще предизвика интерес сред много туристи“-убеден е румънският дипломат.

„Убеден съм, че кмета Даниел Панов ще направи всичко възможно да стартира проект, който да обедини България и Румъния в един туристически пакет.Сигурен съм, че като председател на УС на НСОРБ кмета ще получи подкрепа и съдействие от много кметове на общини в България за изготвянето на този проект. Убеден съм, че той ще е успешен и полезен и за двете страни“- заяви проф. Камарашев по време на срещата.
„България и Румъния, туристическият бизнес от двете страни на река Дунав, академичните общности ще работят заедно и със сигурност ще създадат атрактивен, интересен и желан съвместен туристически продукт и маршрут“-каза проф. Камарашев.

Той представи пред гостите много добрите възможности за инвестиции и съвместни проекти в областта на трансграничното сътрудничество. Припомни съвместните проекти на Велико Търново с Александрия и партньорството с град Яш.

Посланик Гъля изрази прекрасните си впечатления от Старата столица и заяви, че е силно впечатлен от мащаба на международно изложение

„Културен туризъм Велико Търново“. Впечатляващ е големият брой участници, представянето на страни, градове, туристически продукти, дестинации и услуги от практически целият свят“-каза дипломатът по време на срещата.

Дипломатът оцени високо предимствата, които дава както стратегическото разположение и добрите комуникационни възможности на Велико Търново, така и много добрите социално- икономически параметри на града и общината.

Йон Гъля прояви интерес към стратегическите проекти в областта на инфраструктурата и остана приятно изненадан от добрите перспективи пред Старата столица, свързани с предстоящото изграждане на магистрала „Хемус“ и високоскоростният път Русе – Велико Търново- Свиленград.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.