Медицинският университет с най-модерното обучение за стоматолози в региона Откриха нови зали с 50 дентални симулатора

Оставиха в ареста тримата, обвинени за трафик на жени

Съдът пусна предсрочно убиеца Джок Полфрийман

Горан Брегович обеща лудо шоу у нас

„Интерпол“ арестува лица, заподозрени в тероризъм, при международна операция

„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Есенна „Флора“ отваря врати в Бургас

Осъдиха болницата във Враца да плати на друга 342 618 лв.

ALMA с още една песен по MTV

Попфолк певицата Бони изобличи измамници

Двама кандидат-кметове на Карлово в един ден пред Темида

Съперникът на Нетаняху в изборите Бени Ганц: Възнамерявам да съставя широко либерално правителство и да го оглавя

Над 10-километрова опашка от тирове се е образувала на ГКПП „Капитан Андреево”

Варненските социалисти искат оставката на Кирил Добрев Тежката артилерия на БСП иска ново заседание на НС

Система за видеонаблюдение за над 1 млн.лева вече работи в Сливен

Велико Търново става част от еко-инициатива „Стара хартия за нова книга“ Кампанията в края на септември е с подкрепата на кмета на старата столица Даниел Панов

Велико Търново става част от еко-инициатива „Стара хартия за нова книга“, която дава възможност на децата да научат повече за рециклирането и разделното събиране на отпадъците, да разберат как да опазват природата и защо това е толкова важно. Кампанията насочва вниманието на малчуганите и към четенето.
Във Велико Търново инициативата ще се състои на 29 септември от 10,00 до 13,00 ч. в парк „Марно поле“ – край централния вход. Дебютното участие на Старата столица в акцията е с подкрепата на кмета Даниел Панов. Организатори са „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“.

Събитието ще се превърне в истински празник за малки и големи. Всяко дете, което доведе възрастен придружител с поне пет килограма стара хартия за рециклиране, ще получи нова детска книга по избор, изненади и подаръци от партньорите на инициативата. Колкото повече стара хартия съберат малчуганите, толкова повече дървета ще бъдат спасени от изсичане, припомнят организаторите.

За да има достатъчно книги за участниците в кампанията, всеки, който изпълни условието да донесе 5 кг стара хартия, ще може да избере само една книга, но не повече. Децата, събрали допълнителни 5 кг хартия, ще получат втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ – „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“.

Кампанията стартира през 2013 година, а в настоящото ѝ издание се включват общо пет града – Бургас, Хасково, София, Русе и Велико Търново. Партньори са и петте регионални библиотеки. Средствата от събраните количества стара хартия в петте града ще бъдат използвани за нов тираж на двете специални издания на екологична тематика. За шестте години досега в инициативата са се включили над 37500 деца. Те са предали за рециклиране 195,5 тона хартия и са получили 42470 книжки. В резултат – от изсичане са спасени 2548 дървета.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.