Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Сърбия потвърди първата доставка на руския ЗРК „Панцир С1“

Японският император загрижен от разпространението на коронавируса

Изкуствен интелект създаде супер-антибиотик

Петте влиятелни жени до Ким Чен-ун

Тролейбусите временно няма да спират в тунела на НДК

Велико Търново с впечатляващ успех на Международно туристическо изложение в Букурещ

Велико Търново се представи впечатляващо на Международно туристическо изложение Targul de Turism al Romaniei (TTR) в румънската столица Букурещ. На борсата Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ презентира старата столица като най-добрата дестинация за културен туризъм в България и сключи договори с най-големите туроператори в северната ни съседка.

Установени са партньорски отношения с румънския туроператор „Gerada Tour“, който ще води организирани групи на посещение в Архитектурно-музеен резерват „Царевец“, средновековните храмове във Велико Търново и арбанашките църкви „Рождество Христово“ и „Св. Архангели Гавраил и Михаил“.

След двугодишни преговори „Царевград Търнов“ стартира съвместна работа и с втория по големина туроператор в Румъния – „Christian Tours“, съобщи Борислав Йорданов, управител на общинското дружество.

Със съдействието на търговския представител към Българското посолство в Румъния Ивайло Маринов са установени контакти с Балканска търговска къща „Casa de Comert Balcanica“, която още от пролетта ще организира групови туристически турове във Велико Търново и региона.

Възможностите за съчетаване на културно-исторически и познавателни маршрути с различни артистични събития, атракции, кулинария и добра база за настаняване са привлекли вниманието на масовите посетили на изложението TTR. Индивидуалните клиенти са проявили интерес към уикенд пакетите през активния сезон и към предстоящото издание на Летния класически фестивал „Сцена на вековете“ на крепостта Царевец.

На борсата в Букурещ великотърновският общински туроператор е отправил и покани до румънските общини Брашов, Бистрица, Констанца и Хунедоара за участие в предстоящото издание на единственото специализирано изложение за културен туризъм на Балканския полуостров, което ще се проведе във Велико Търново от 18 до 20 април тази година.

Велико Търново бе единственият български град със самостоятелен щанд на туристическата борса в Букурещ, а репортажи и интервюта за разнообразните туристически атракции е направила и румънската национална телевизия Realitatea Tv RTV.

Международно изложение TTR е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. Пролетното издание на формата се проведе от 21 до 24 февруари и в него участваха над 300 изложители.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.