Велико Търново ще има нова транспортна схема, работният проект ще е готов до края на октомври

Кметът Даниел Панов: Граждани, организации и фирми могат да правят предложения

Община Велико Търново работи по осъвременяване и актуализация на общинската транспортна схема, а работният проект ще е готов до края на октомври. Това обяви кметът на старопрестолния град Даниел Панов и поясни:
„Транспортната схема трябва да бъде полезна за гражданите – действащата е от 2001-а година и макар да е актуализирана и променяна през годините, динамиката в развитието на града направи наложително оптимизирането й“.

Панов обясни, че в резултат на проведени многобройни срещи с граждани, организации, образователни институции, бизнес и др., Община Велико Търново е стартирала в края на миналата година процеса по развитие, разширяване и оптимизиране на транспортната схема. Вече е проведено мащабно социологическо проучване както на територията на града, така и в населените места от общината. На базата му е изготвен детайлен анализ на транспортните потребности, нагласи и нужди на населението.

Актуализацията и осъвременяването на транспортната схема е възложена на Висше транспортно училище „Тодор Каблешков“ /София/. Срокът за изпълнение е до 31 октомври. 

„В следващия месец предстои среща на работната група с превозвачи и заинтересовани лица. Всички заинтересовани страни, включително гражданите, могат да направят предложения и искания до Общината за промени на маршрутите и разписанията на градски и междуселищни линии, за откриване на нови линии. Целта е подобряване транспортното обслужване на населението. Всички постъпили до момента предложения са предадени на колектива по разработката“, коментира Даниел Панов.

Кметът обясни, че след изготвяне на окончателния вариант на транспортната схема, същият ще бъде комуникиран с гражданите и заинтересованите страни чрез всички съвременни методи и използването на всички канали за комуникация, ще бъдат организирани обществения обсъждания. Цялата разработка ще бъде приета от Великотърновския общински съвет.

„След разговорите ми с гражданите съм категоричен, че трябва да има възможност те да пътуват с една карта на територията на целия град. Дал съм задача на превозвачите да ми предложат вариант това да се случи“, завърши Даниел Панов. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони