Велинград домакин на международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”

Велинград е домакин през тази седмица на осмия международен фестивал за млади изпълнители „Дъга над Клептуза”, който бе открит в четвъртък вечер и ще продължи до неделя. В музикалния празник участие вземат индивидуални изпълнители, дуети и вокални групи от различни възрастови групи, които ще представят своя талант, култура и традиции.

Целта на фестивала е да се предостави сцена на млади таланти от цял свят, които представят своята музикална култура, изкуство и традиции, да спомогне за създаване на приятелски отношения между децата и да стимулира изявите им, както и да допринесе за утвърждаването на Велинград като място за подходящи прояви на младите таланти. Организаторите от Община Велинград заедно със спонсорите на фестивала са осигурили награден фонд за участниците и стимулират изявите на деца със специални потребности.

Конкурсната програма за вокални изпълнители е в петък от 12 до 18.30 часа и в събота от 10.30 до 19.30 часа в Народно читалище „Отец Паисий - 1893” във Велинград. Конкурсът за най-добри танцови изпълнители и формации е в петък от 18 до 21 часа на площад „Николай Гяуров” в СПА столицата на Балканите, а надпреварата за дуети и вокални изпълнители е в неделя от 11 до 16.30 часа в Народно читалище „Отец Паисий -1893” . Гала концертът на лауреатите от всички конкурси от фестивала „Дъга над Клептуза” е в неделя от 20 часа на площад „Николай Гяуров”, съобщиха организаторите.

При лошо време или проливен дъжд събитията, планирани за площада, ще бъдат преместени в залата на Народно читалище „Отец Паисий – 1893”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура