Велислава Кръстева, ДПС: ГЕРБ сами констатираха 99 процента сходство на тяхната програма с нашата

Още преди няколко години, преди предишните избори, ГЕРБ сами констатираха, че сходствата между нашата и тяхната програма е 99%, което само по себе си не е новина. Настоящото управление продължава да разчита на нас, въпреки, че заложи да управлява с националисти. Но за нас отговорността за цялата държава е по-важна. Това заяви депутатът от ДПС Велислава Кръстева по Канал 3 по повод изказването на колегата й Йордан Цонев за близостта между ГЕРБ и Движението.
 
„Всичко, което правим, се случва явно, случва се в НС, където му е мястото. Поведението ни прави отликата ни между опозицията. Опозицията, в лицето на БСП, и опозицията, при която съгласието в името на по-важна национална цел, при нас е поставено на първи ред. Тази криза в която бяхме и от която още не сме излезли, постави пред изключително предизвикателство всички, тя изкристализира ясно националната отговорност на политическите играчи. БСП при първия етап на мерките се изкуши в лесното - да бъдат креслива опозиция заради чистата опозиционност. Ние избрахме по-конструктивния път, по-тихия начин - да подкрепяме мерките, в името на това да се даде на обществото нужната сигурност, опазване на здравето, на живота”, подчерта Велислава Кръстева, като припомни, че ДПС тази година отбеляза 30 г. от учредяването си.
 
По думите й „времето на социалната изолация беше много интересно време от гледна точка на нас”. „Защото много рядко се случва, да не кажа никога, политиците да получат шанс да анализират кои са, докъде са стигнали, какво са направили, какво следва да направят”, изтъкна тя. „Нас началото на пандемията ни завари в средата на конферентния цикъл на национална конференция. Много строг екшън-план следвахме, работехме много интензивно. Ние ще се съобразим изцяло с мерките, както си следва. Но ние сме зряла партия”.
 
„Позволете ми да поздравя моите братя и сестри мюсюлмани, които днес празнуват Рамазан Байрам, позволете ми да поздравя и всички учители, преподаватели, студенти, ученици и всички с 24 май. Вижте колко хубаво се случват нещата в нашите ширини, когато и празниците ни са заедно, и с кризите трябва да се борим заедно, и предизвикателствата посрещаме заедно. Хубаво е да го знаем и да го използваме”, пожела тя.
 
Велислава Кръстева припомни изказване на учредителя на ДПС Ахмед Доган преди няколко години, в което той дава пример за рестартирането в природата включително и чрез катаклизъм чрез вирус. „Г-н Доган е във всичко, което ние правим, и като концепции, и като общи идеи, действия, обосновки и това е обяснимо – той е нашият лидер, създател на ДПС. Преди доста време, говорейки че има нужда от рестарт на модела на демокрацията, г-н Доган ни разказваше как умее да се рестартира природата. Там, в тази история, че природата се рестартира и чрез катаклизми, той казва: „Те могат да бъдат всякакви, вкл. и един вирус” Цитатът е точен! 
 
Сега се намираме в уникална ситуация - хем природата се рестартира, защото това даде възможност на рестарт на природата, хем демокрацията, иска не иска, сега ще трябва да се рестартира”, сравни тя процесите на обновяване в природата и в обществото.

Коментари

Задължително поле