Велислава Кръстева: ДПС иска отстраняване на Валери Симеонов от властта

Снимка: Канал 3

Отстраняването на вицепремиера Валери Симеонов не означава предсрочни избори. Това заяви Велислава Кръстева от ДПС. По БНТ тя осъди арогантността в политиката като визира недопустимото поведение на Симеонов.

Отношението на движението към овластяването на националисти е ясно и категорично, каза Кръстева и припомни, че ДПС е имало решение още преди година за демонтаж от властта на хора, които имат прояви на фашизъм и дискриминация.

"Тупикът обаче, в който изпадна правителството и цялата политическа класа след думите на Валери Симеонов обаче, е нещо различно. Затова ние казваме "или, или... или позор за цялата държава". Също толкова обидно е да се замени темата за отстраняването на Валери Симеонов. Тук не става дума за оставка, става дума за неговото отстраняване от властта, тъй като тази персона е несъвместима с всички демократични ценностно-институционални позиции", посочи Кръстева.

Тя подчерта, че отстраняването на вицепремиера не означава предсрочни избори, за което се опасяват управляващите. И изтъкна, че правителството предприема фиктивни действия и рокади в опит да успокоят обществото и косвено оневинят вицепремиера.

Велислава Кръстева беше категорична, че докато правителството и премиерът не направят това, което очаква от тях обществото по отношение на Симеонов, не може да се води сериозен разговор за политики, за бюджет, за мнозинството в НС, за програмата за управление, за разбирането и диалога между политическите партии.

Коментари

Задължително поле