Велосипедисти садиха дръвчета в Шумен

По повод стартиращата седмица на гората велосипедисти от клуб "Илчов баир" и служители на Природен парк "Шуменско плато" спретнаха акция за залесяване в парк "Кьошкове" в неделя. Дръвчетата, на които ентусиастите дадоха живот, са дарени от Държавно горско стопанство-Шумен. При засаждането им с ценни съвети помогна старши лесничеят Ивайло Тодоров. Велосипедистите не само засадиха, но и осиновяват фиданките и ще се грижат за тях през следващите месеци.

Природния парк разчита на велосипедистите, които помагат не за първи път. "През зимата те разчистват туристическите пътеки от паднали дървета, а за сметка на това ние им помагаме при организиране трасето за техните състезания, които събират спортисти от цялата страна", каза Дарина Иванова от ПП "Шуменско плато".

Ден по-рано над 200 деца от Шумен се включиха в лесовъдски игри и занимания на платото над града. Там също имаше садене на дръвчета от кмета на града Любомир Христов, заместниците му, губернатора Валентин Александров, началникът на РУ-Шумен Илиян Николов и директора на Североизточното държавно предприятие Веселин Нинов. Горски раздадоха и 150 фиданки на шуменци, които ще бъдат посадени в дворове и градинки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България