Венгер зачеркна Петер Чех

Арсен Венгер отново влуди феновете на „Арсенал“. Треньорът обяви, че срещу „Байерн“ ще пази Давид Оспиня, а не титулярят Петер Чех. Причината е, че още преди началото на сезона Венгер реши да залага на колумбиеца да пази в Шампионската лига. Там Оспиня допусна два гола и от „Лудогорец“ при 3:2 в София.

За Чех стадион „Алианц Арена“ е специален. През 2012-а като вратар на „Челси“ чехът триумфира след изпълнение на дузпи във финала срещу „Байерн“.

Другият титуляр, който може да остане на пейката, е Месут Йозил. Германският национал е критикуван за формата си напоследък. Обвиняват го, че не се напряга.

Байерн“ е отстранявал „Арсенал“ и в трите елиминационни сблъсъка в Шампионската лига. Баварците са без контузения Франк Рибери. Моментната радост в Лондон, че Шаби Алонсо е контузен, изчезна. Испанският ветеран тренира наравно с „Байерн“ в деня преди мача.

Изследване на УЕФА сочи, че баварците няма да станат европейски шампиони. В последните 11 години десет пъти отбор, спечелил групата, триумфира накрая. Изключението е „Интер“ през 2010-а, когато спечели с 2:0 над „Байерн“. От настоящите осминафиналисти еврошампиони не са били само „Арсенал“, „Монако“ и „Наполи“. Според различни статистически данни този сезон е ред на „Барселона“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят