На 14 октомври 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за понеделник, 14.10.2019

Три пожара горят край хълма Трапезица в Търново

Отиде си Милчо Левиев – съвременният гений в джаза Легендарният музикант, аранжор и пианист донася световна слава на България

Турция засилва офанзивата в Сирия (ИНФОГРАФИКА)

Пол Маккартни често сънува Джон Ленън

Чакаме чернокопа да дойде от Румъния Морето край Варна е пълно със сафрид

Борисов: Борбата с тероризма и радикализма на Балканите и в Европа ще бъде основна тема по процеса „Акаба“

Ивайло Иванов: Убитата в „Младост” е разстреляна от свой познат

Българка има най-ниския глас на планетата Марияна Павлова отдавна мечтаела за рекорда

Генералният консул на България в Чикаго Иван Анчев: Задържан е убиецът на четиримата жертви

Частните уроци поскъпнаха двойно Над 2800 лева излиза подготовката на седмокласник

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 14 октомври 2019

Опозицията на Орбан се цели в Будапеща

Вендузи докарват медали в Рио

Олимпийците използват източни практики, за да поддържат телата във върхова форма

Древните методи датират от 5000 години

Към древни практики от източната медицина са се обърнали олимпийците в борбата за злато от Рио. Най-модерните методи за възстановяване в професионалния спорт в момента се оказват най-старите, които светът познава. Те датират отпреди 50 века, разясниха експерти по кинезитерапия пред  „Зодиак“.

Масово звезди като Майкъл Фелпс поддържат телата си във върхова форма чрез поставянето на вендузи. Българите също не остават по-назад. Според специалистите безлекарствената техника често се съчетава с масаж, иглотерапия, лечение с билки и медитация, за да има възможно най-добър ефект.

Именно заради вендузите голяма част от състезателите изумиха публиката на Игрите с моравите кръгли петна по телата си. Сред тяхq освен Куршума от Балтимор, е още американският гимнастик Алекс Наддур, който сподели, че това е неговата тайна за успехи. С вендузи си служи и българската плувкиня Нина Рангелова, която живее и тренира в САЩ.

„Вендузите се правят, за да може повече кръв и лимфа да се вкарат на местата, където мускулатурата е натоварена“, разясни метода пред „Зодиак“ един от водещите кинезитерапевти у нас Стефан Аврамов.

Така всъщност спортистите могат по-бързо да ie възстановят след натоварването от състезанията, за които са се готвили усилено в последните 4 години. Чрез повишения поток на кръвта се пренася и повече кислород, който ускорява процеса на възстановяване и при травми.

Методът представлява загряване на въздуха в дебелостенни чаши, които след това се поставят с отвора върху кожата и при охлаждането образуват вакуум. Трябва да останат няколко минути, в противен случай се получават синини, посочи Аврамов и допълни, че вендузите се използват отдавна у нас, но в последните години отново са станали модерни.

С древния метод не може да се прекали, категорични са специалистите. Синините от него минават до няколко дни. Те са белег, че вендузите са престояли повече време върху кожата, но целта на това е по-качественото възстановяване. Затова и звездите в Рио не се притесняват от белезите си, стига те да им помогнат да грабнат медалите. Някои от олимпийците дори описват практиката като стимулация без допинг, на която разчитат, за да бъдат на върха.

 

14009980_10153686954537617_1517189302_n

Как действат

Има над десет теории, които се опитват да обяснят въздействието на вендузите. По-важните механизми са:

– вакуум феномен – изтегля токсините

– повишава кръвообръщението в този участък

– отделя кожата от подкожието и благоприятства застойните процеси

– променят се електрическите потенциали на клетъчните мeмбрани на клетките

– повишава се кислородната сатурация

– изтегля патологичните вибрации като студ, вятър, влага от тялото

 

Нашественици тормозят спортистите

Зелен феномен за 24 часа

Басейнът за скокове във вода в Рио де Жанейро осъмна позеленял. Само за 24 часа водата придоби неочаквания цвят, докато тази в съседния водоем за плуване и водна топка остана кристална.
Организаторите не можаха да дадат обяснение за случилото се. Най-вероятно не е спазена пропорцията за хлориране на водата и това е създало условия за развитие на водорасли, които са благоприятствани и от това, че водата в басейна за скокове е с пет-десет градуса по-висока от тази за плуване. Отношение има и силното слънце, което е допринесло за развъждането на микроорганизми.

Решение за коктейл от химикали, които да убият нашествениците, обаче е неприложимо, защото регламентите забраняват такава практика в съоръжения за спортни състезания.

Самите състезатели по скокове във вода бяха изненадани в промяната на цвета, която настъпи само в рамките на 24 часа.

Съоръжението мистериозно промени цвета си, а организаторите все още търсят решение.

 

Сезонно намаление секс

Секс услуги на половин цена. Това е предложението на проститутките в Рио де Жанейро по време на олимпиадата. Представителките на най-древната професия са хванали вълната от туристи заради Игрите, за да се справят с кризата в страната.

Сривът в бизнеса се усеща и при тях, затова те са обновили ценоразписа. От рекламните материали на компания за секс жрици става ясно, че половин час излиза на мераклиите 40 реала, или 11 евро. Това е почти 50% намаление от редовната цена от 75 реала.

Цените са „олимпийски“ и за час удоволствие, което струва 60 реала, или 17 евро. Преди на клиентите им се налагало да броят по 90 реала. В специалните предложения фигурира цена за тройка. За нея всяко от момичетата трябва да получи по 40 реала, или 11 евро за половин час, или двойно за час сеанс.

Новите предложения важат почти навсякъде във „Вила мимоза“. Това е най-старата голяма зона за проститутки в Рио, в която около 3000 жени предлагат своите услуги в над 70 заведения и нощни клубове, разположени около оживен търговски център.

 

13957562_10153686954547617_296210265_n
Проститутките свалиха цените наполовина за Игрите.

13957452_10153686954517617_187299985_n

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.