Венци Стефанов - от приятел до враг на "Левски"

Босът на "Славия" се върти около кръга на Гриша Ганчев

Дълги години президентът на "Славия" Венцеслав Стефанов беше недолюбван от феновете на ЦСКА. Причината е, че той беше много близък до ръководството на "Левски" и най-вече във времената, когато Наско Сираков колеше и бесеше на "Герена". Даже в пространството хвърчаха обвинения за "приятелски" мачове между "Славия" и "Левски", които естествено нямаше как да бъдат доказани.

С течение на времето обаче нещата се промениха. Във футбола е така - днес си приятел с един, утре с друг. Зависим си от бизнес интереси, а у нас в този спорт те са сериозно преплетени. Получи се така, че Венци от приятел стана враг на "Левски", а на терена неговият отбор отвори някои много болезнени рани на "сините".

Двата удара на "Славия"

Единият беше през пролетта на 2013 година, когато "Славия" препъна "Левски" за шампионската титла и тя отиде в "Лудогорец". Вторият - твърде пресен. Преди две седмици "Славия" спечели финала с "Левски" за Купата на България пред пълен със сини фенове стадион, което беше много болезнен шамар за тима от "Герена".

Феновете кълняха боса на "белите"

Това стана в период, когато Венцеслав Стефанов вече бе мразен от синята футлболна общност. Тежки клетви от крайни ултраси се сипеха по боса на "белите", които предизвикаха неговото възмущение. Той естествено не остана длъжен.

Президентът на "Славия" заяви, че "Левски" трябва да се прекръсти на "Филип Кутев", защото дава "една камара пари" на привържениците за хореография. Също така босът на носителя на Купата на България смята, че "сините" имат сериозен проблем с част от своите фенове и трябва да вземат мерки.

Да не намесват покойната ми майка и син

"Имах възможност вече да го кажа в интервю, че не намирам поведението на част от феновете на "Левски" за нормално. Смятам, че и г-н Русев не го намира за нормално. Не говоря за европейско поведение, а за човешко. Не може да намесват покойната ми майка и син", заяви Стефанов.

"Футболът не започва с "Левски" и няма да свърши с "Левски". Бием ги за Купата, където ги хванем", каза още президентът на Славия.

Босът предрече фалит на "сините"

"Левски" върви по пътя на ЦСКА. Имат огромни задължения. Трудно е да спреш инерцията, която са набрали – тук не плащат, там не плащат. Спечелването на Купата на България струваше на "Славия" точно нула лева. А там, като дадоха милиони за разни чужденци, какво направиха, освен нови дългове", коментира Стефанов.

Захапа и Спас Русев

"Жал ми е за собственика на "Левски" Спас Русев. Познавам го добре, той е фин, интелигентен човек. Но има проблем с известна част от феновете на отбора." Стефанов атакува и феновете на "сините": "Преди време заплашваха, че ще напускат "А" група. Ами много добре, това значи поне 5000 наркомана по-малко по улиците..."

Всъщност това бе отговор на нападките на феновете към него, които са от няколко години. Язвителните думи на Стефанов пък отприщиха нова вълна от обиди към него, които на финала за Купата на България прераснаха в клетви.

"Твърдо и категорично настоявам да се вземат крути мерки срещу лумпените по стадионите. Това не са хора, които отиват да подкрепят любимия си отбор. Това не са футболни запалянковци. Подпалиха ми телефона след полуфиналния ни реванш с "Ботев", а аз вдигам на всички. Над 90% от тези, които ми звъннаха, бяха такива - лумпени. Какви ли не ругатни чух, а най-много ме заболя, че споменаваха покойния ми син. Меко казано това беше отвратително поведение. Такива люде нямат място на трибуните. Такива трябва да се наказват със затвор", отговори Венцеслав Стефанов.

За него "Левски" бил държавен тим

"Младите не помнят, но аз бях в една компания с най-заклетите фенове на "сините" преди много, много години - Коно, Пирли и другите - припомни Стефанов. - Но аз съм си славист и такъв ще си умра. Днес обаче отбора на "Левски" не го предпочитам. Ама никак. Защото за тях винаги е имало индулгенции и помощ. Говоря за последния половин век или по-точно - от началото на така наречената демокрация до наши дни."

"О, разбира се, че ЦСКА не е като "Левски". "Левски" е клубът с най-голямата подкрепа отгоре от 10 ноември насам. Особено след ерата на Томас Лафчис. За "Левски" винаги се е пускало златното кранче, защото е най-галеният тим на демокрацията", коментира тези дни Стефанов.

Сипе комплименти към ЦСКА

Откакто Гриша Ганчев направи новото ЦСКА, Венци Стефанов не спира да сипе комплименти към клуба. Мнозина се чудеха защо е така, но тук си има железни правила. Не е тайна, че босът на Славия на практика е дясна ръка на благодетеля на клуба - Младен Михалев.

От своя страна Михалев е в близки отношения с Гриша Ганчев и Стефанов няма избор. Той не може да си позволи да прави конфликти в бизнес пространството на двама босове. Още повече, че самият Стефанов признава, че не е бил никога цесекар.

Факт е, че с Венци никога не е скучно. Той е истинско богатство за медиите, не отказва интервюта, не се крие по телефона като много други. А спечелената национална купа със "Славия" съвсем наскоро, му дава свободата и самочувствието да жили още повече своите опоненти. Които и да са те.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена