Вердаско: В София всеки може да победи дори и непоставен

Нивото е много близко и всеки може да победи в „София оупън“, дори и непоставен – обяви испанската звезда Фернандо Вердаско. - Трудно е да се предскаже. Затова дойдох 4-5 дни по рано, за да се подготвя. И да имам шанс да спечеля.

Бившият ? 16 в световния тенис е носител на 15 титли, а през миналата година отпразнува своята победа ? 500 в тура.

Вердаско е у нас за първи път, макар че повече от 10 години го свързва приятелство с Григор Димитров. „Няколко пъти сме играли един срещу друг – разкрива испанецът пред Нова ТВ. - А в Лас Вегас преди 10 години се подготвяхме заедно с фитнес инструктора на Андре Агаси в Лас Вегас. Григор е добър приятел.“

И макар че първата ни ракета ще пропусне турнира в „Арена Армеец“, у нас пристига съзвездие от тенисисти. Българската публика ще види 7 състезатели от топ 30 на света. Сред тях са носителят на 3 титли от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария), Гаел Монфис (Франция), Роберто Баутиста Агут (Испания), както и младите звезди от последните турнири Стефанос Циципас (Гърция), както и руснаците Карен Хачанов и Данийл Медведев.

Жребият ще бъде теглен в събота от 15 часа в „Арена Армеец“, а първите мачове от квалификациите са в неделя.

 

Игра за фенове

Пътуване до Дубай е голямата награда

Пътуване до Дубай е голямата награда за феновете на турнира „София оупън“. Всеки притежател на билет може да посети щанда в „Арена Армеец“ на Dubai Duty Free, основен спонсор на надпреварата, и да се включи в играта. Победителят ще получи два самолетни билета до Дубай, 4 нощувки в петзвезден хотел, ваучери за пазаруване на стойност 300 евро, както и два ВИП билета за четвъртфиналите, полуфиналите и финалите на едноименния мъжки турнир от серии АТП (28 февруари- 2 март).

В Дубай участие е потвърдил легендата Роджър Федерер, както и част от звездите на „София оупън“.

Победителят в играта през 2018-а бе Ради Кокудев, а името му бе изтеглено от шампиона на двойки Робин Хаасе (Холандия).

 

От 25 февруари

Григор се връща за турнира в Акапулко

Григор Димитров ще се върне на корта за турнира в Акапулко от 25 февруари. Българинът трябваше да играе в Ротердам след седмица, но отказа надпреварата заради травма. След втория медицински преглед хасковлията е бил посъветван да си даде по-дълга почивка заради възпаление на сухожилие на рамото.

В Акапулко се очаква голяма конкуренция. За надпреварата са заявени Рафаел Надал, Стан Вавринка, Ник Кирьос, Джон Иснър, Кевин Андерсън, а шампионът от 2018-а Хуан Мартин дел Потро ще получи „уайлд кард“ и ще играе, ако физическото му състояние позволи. Димитров също е триумфирал в турнира - през 2014-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт