Версия: Жертвите от Негован убити от родственик, той не ги търси (обзор)

Все още загиналите не са идентифицирани

Загиналите са възрастни, а не млади хора

Сравняват ДНК от намерените човешки останки с базата данни на Института по криминалистика на МВР

Проверката в базата данни на МВР за издирвани хора засега не е открила кои са убитите мъж и жена, чиито останки бяха открити в събота и неделя в язовира край софийското село Негован. Все още жертвите не са идентифицирани, като засега се знае само, че са на зряла възраст, а не млади хора.

“Под ръководството на Софийска градска прокуратура се извършва анализ на всички обявени в предходните месеци лица за издирване. Това не е единствената версия за работа. Възможно е лицата да са убити от родственик и да не са били обявени за изчезнали”. Това заяви Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор. Тя обясни, че в Института по криминалистика към МВР се поддържа база данни с ДНК материал от различни граждани.

“Ще се извърши сравнителен анализ дали тези лица са известни и има ли в базата данни техен ДНК материал. Надяваме се оперативно-издирвателните мероприятия да доведат до разкриване първо на самоличността на жертвите, а след това и на извършителя на престъплението”, каза още прокурора Арнаудова. Тя посочи, че са открити множество човешки останки в 3 бидона и 5 чувала. “Едното от откритите тела е на жена, за другото все още съдебно-медицинската експертиза не е посочила какъв е полът на жертвата”, допълни говорителят на главния прокурор.

Както писа “Труд”, в събота привечер бе открит човешки череп, а по-късно вечерта и на другия ден останалите чували и бидони. Преди разчленяването на телата и двете жертви са били убити с огнестрелно оръжие, като в главата на предполагаемия мъж е имало 3 куршума. И днес продължиха огледите в района около язовира. Водолази търсеха по дъното следи, които да помогнат за разкриването на убийството. В околността са намерени разкъсани и изоставени дрехи и дамско бельо, но районът е посещаван много от рибари и туристи.

Местни хора от Негован съобщиха днес, че на 11 август във фейсбук група на селото се появило съобщение със снимка, че край язовира е намерено дамско портмоне с личната карта на жена на име Гергана Б. Х. Разследващи отказваха да коментират дали вече са проверили тази информация.

Полицаите от отдела за тежки престъпления в София казват, че по принцип извършителите на убийства и разчленявания на жертвите се разкриват бързо. В основата си това са битови драми, най-честите случаи са между роднини, но е имало и между съученици и близки приятели.

Коментари

Задължително поле