Повече пари за винени проекти след 2020 г.

„Хидрострой“ с акт за нарушение заради почистването на коритото на река Вит край Боаза

Обявиха извънредно положение на Тасос и в Кавала

Купуваме половината от виното, което пием Намалява производството на бутилки със защитено наименование за произход

Европарламентът оцени „изцяло положително“ изслушването на Мария Габриел Италия иска тя да отговаря и за културата

На ход е родният фен

Лекар от Свищов предложи брак на съученичка в юбилеен школски алманах Книгата „55 + вдъхновяващи истории“ е издадена за 55-годишнината на СУ „Николай Катранов“ в крайдунавския град

Президентът Радев се срещна с посланика на Великобритания Ема Хопкинс

Стево Пендаровски в Белград: ЕС не трябва да изоставя Западните Балкани

Асоциацията на прокурорите: Недопустимо е съдии да осъществяват натиск в процедурата за избор на главен прокурор

Румънски ученици правят възстановка на Освобождението

Путин обезпокоен от космическото въоръжаване на НАТО

Виктор Орбан: „Фидес“ може да напусне ЕНП

Министър Кирилов: Няма правен мотив кандидатурата на Гешев да се прати към Конституционния съд

23-годишен мъж от Северна Ирландия арестуван във връзка с камиона-ковчег в Есекс

Версия №1 за изпълкома – статуквото се запазва

Версия №1 за петъчния изпълком на БФС е – статуквото се запазва без обаче да е ясно докога. Може до нов катаклизъм скоро или чак до 2022 година, когато изтича мандата на сегашния Изпълком. И без Борислав Михайлов ще върви. Очаква се даже на 4 колела с висшия мениджър от автомобилния бранш Атанас Фурнаджиув, сега вице в БФС.

Някои членове на висшия орган са готови да бъдат солидарни с бившия вратар, други – не. В своите изказвания футболните хора и четвърти в света – Йордан Лечков и Емил Костадинов, не дават признаци, че иска да си тръгнат. Под обществения натиск обаче най-разумното решение на изпълкома е да свика конгрес и … да го спечели. Няма страшно. Ще се сформира комисия за подготвянето му и е възможно дата да бъде определена още преди Нова година. Сигурно до конгреса изпълняващ длъжността президент ще е Атанас Фурнаджиев. Опция е и Михаил Касабов като вицепрезидент, но със сигурност международник №1 във футбола ни ще се откаже. Като първи вицепрезидент Лечков би трябвало да е и в лидерска позиция за поста, но пък е в предизборна кампания за кмет на Сливен. Ако някой от вицепрезидентите приеме поста, то може да изкара мандата до 2022 година. Но предвид огромното напрежение е малко вероятно. Конгрес ще успокои духовете.

Оставка на Михайлов въобще не е нужно да се гласува. Това е личен акт и дори мнозинството да са против него, не могат да му повлияят. След като премиерът Бойко Борисов поиска Боби да напусне като президент на футбола, вратарят на Четвъртите в света първо каза „Не“. Но 3 часа по-късно „пусна служебен гол“ като със съобщение в сайта на БФС оповести, че се оттегля.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.