„Спартан” аварира на Граф Игнатиево

„Газпром” получи разрешение за втората тръба на „Турски поток”

В Истанбул забраниха пиеса за диктатор, изпълнявана от критик на Ердоган

Представяме се уникално на “Зелената седмица” в Берлин

Референдум срещу скъпотията в Швейцария

Българката Ружа мами с мрежа за криптовалута Спецпрокуратурата, ГДБОП и ДАНС включени в разследване на международна група за пране на пари

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в събота, 20 януари 2018

100 младежи започват работа в Ружинци по програма за заетост

Десислава Атанасова: Докладът на ДАНС ще бъде разсекретен скоро

Ангела Меркел: Стабилното германско правителство е от решаващо значение за ЕС

Хакери ужилили хазната с над 20 млн. лв. от горива Престъпна група от румънци и македонци манипулирала системите на Агенция “Митници”

За е-управление са изхарчени около 100 млн. евро По данни на Българската стопанска камара в периода 2002-2016 г. са дадени 2 млрд. лв. за информационни ресурси

Микробус падна от мост на източния изход на Велико Търново Возилото се е "приземило" от 5 м височина

Над 41 млн. лв. ще бъдат вложени в ремонт на знакови градски пространства в София

Д-р Нигяр Джафер: „Корупция” е прекалено всеобхватна тема за вот на недоверие

Весела Лечева в Стражица: Да върнем справедливостта и сигурността в живота ни, за да върнем и задържим младите българи тук

Николина Чакърдъкова подкрепи Весела Лечева и листата на БСП във Велико Търново

“Винаги съм искала да водя силен отбор, който може да побеждава. Отбор, който има воля, кураж и желание да победи. Ние сме готови да променим България”. С тези думи водачът на листата на „БСП за България” във Велико Търново Весела Лечева се обърна към гражданите в Стражица. „Докога ще бъдем най-бедните в Европейския съюз? Докога ще разчитаме само на еврофондовете, които да захранват българската икономика и земеделие? Докога ще сме на челните места по корумпираност? Докога децата и внуците ни ще търсят препитание в чужбина? Искаме промяна, нали?”, попита тя.

Весела Лечева заяви, че промяната на държавния модел на управление започва от българската икономика. „Защитата на родното производство е ключова за нас. За да се развива България, тя трябва да произвежда. Не да чака на европейски помощи или на пари, изпратени от българите в чужбина на техните близки”, заяви тя и подчерта, че левицата предалага в тази сфера намаляване на бюрокрацията пред инвеститорите, данъчни облекчения за предприемчивите, създаване на условия за развитие и професионална реализация на младите.

Лечева подчерта, че голяма част от българите са докарани до ръба на бедността. „Моделът на управление на държавата, който ГЕРБ наложиха за шест години управление прави богатите все по-богати, а бедните – все по-бедни”, заяви тя и обясни, че богатите са няколко човека и фирми, които са близки до властта. „Това отблъсква младите хорра, които масово не виждат перспектива за своята реализация у нас и стават апатични”, каза тя.

Лечева заяви, че в тази изборна кампания всички обещават, че ще направят заплатите по 1 500 лв. и лъжат, защото парите за заплати и пенсии могат да дойдат само от работеща икономика. „Нашите опоненти се хвалят, че икономическият ни растеж е 3.5%, но не ни казват, че изтеглиха 16 милиарда лева, които ние ще връщаме. ГЕРБ показаха, че са партия, която може да се съхранява само чрез властта. Толкова години управляваха, един пирон не забиха в един училищен салон”, каза още тя. По думите й сега Цветанов обещава пари за салони във всяко училище. Водачът на левицата припомни, че още в периода 2005- 2009 г. в Държавната агенция за младежта и спорта са разписани стандарти за всеки училищен двор, защото от там започва спорта и са отделени 100 милиона лева за реализирането им. „Оттогава ГЕРБ не отдели и лев, за да поддържа това, което ние направихме”, заяви тя.

 

Валентин Ламбев: На България повече от всякога е необходима промяна

„На България повече от всякога е необходима промяна. В нашата листа и в нашата партия има знаещи и можещи хора. Ние сме силен отбор, имаме достатъчно енергия и с вашата подкрепа, ще успеем да променим страната си”, заяви кандидатът за народен представител Валентин Ламбев. По думите му България е на кръстопът и в името на бъдещето ни, трябва да го направим на 26 март с бюлетина № 10. „Искаме промяна, защото сме бедни, родителите ни имат малки пенсии, нямаме сигурност и стабилност, в образованието ни цари хаос”, каза той. Кандидат депутатът подчерта, че „БСП за България“ предлага увеличаване на майчинството още през тази 2017 г. от 340 лева на 460 лева, за да се изравни с минималната работна заплата в страната и преизчисляване на пенсиите, за да може българските пенсионери да живеят достойно.

 

Мариана Бояджиева: Българските деца трябва да имат достъпно и патриотично образование

„Нашите пари, като данъкоплатци, трябва да отиват само в държавните и общински училища. По един предмет ще въведем само един учебник. Ще подпомогнем патриотичното възпитание на подрастващите млади българчета, като отново разширим изучаването на българската литература и история в учебниците, които с лека ръка бяха извадени от реформата на ГЕРБ”, заяви кандидатът за народен представител Мариана Бояджиева. Тя подчерта, че левицата ще се бори за свързване на професионалното образование с нуждите на българската икономика, за да може всеки млад човек да има възможност, когато получи средното си образование, да има и професия в ръцете си, за да си намери бързо работа.

„Лично аз подкрепям най-истинските, най-стойностните хора, които трябва да бъдат в Народното събрание. Точно такива хора трябва да са там, за да има кой да ни чува и нас. Пожелавам успех на Весела Лечева и на 26 март мисля, че имате шанс да подкрепите най-доброто – един качествен и стойностен човек, каквато е тя, както и цялата листа, която води. Защото само така ще се оправи България, когато хубави и добри хора бъдат там. С тези думи известната певица Николина Чакърдъкова даде своята подкрепа на листата на коалиция „БСП за България“.

Избори 2017. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.