Весела Лечева изслуша проблемите на кметове и граждани в община Павликени

Поредица от приемни в десетте общини започват народните представители от „БСП за България“. Първата от тях проведе Весела Лечева в Павликени. Тя участва в Деня на кмета в Общината, където изслуша проблемите на всички кметове на населени места, след което се срещна и с граждани.

Състоянието на републиканската пътна мрежа беше общият проблем, който местните управници споделиха. Те коментираха и субсидиите на земеделските производители и подчертаха, че няма средства по програмите за временна заетост, което не им позволява да наемат хора.

За състоянието на каналите на „Напоителни системи“ кметовете предложиха да се въведе мелиоративна такса към всеки земеделски производител.

От своя страна кметът на община Павликени инж.Емануил Манолов постави на дневен ред темата за изграждането на околовръстния път на Павликени, проекти за който има от 80-те години. Градоначалникът подчерта и проблема с увеличаващите се популации на бездомни кучета и недостатъчният финансов ресурс, който общините имат за справяне с тях. Инж. Манолов сподели и идеята за военните паметници ежегодно да се определя по списък до кое ниво държавата ще осигури необходимите средства за поддръжката им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика