Весела Лечева, народен представител от „БСП за България“: Тази много закъсняла оставка на Валери Симеонов няма да уталожи напрежението

Тази много закъсняла оставка на вицепремиера Валери Симеонов насъбра огромно напрежение, породено от тази политика на инат, оставане във властта на инат. Това заяви депутатът от БСП Весела Лечева.

„И като казвам, че е насъбран гняв, вече не говорим само за майките на деца с увреждания, говорим за народен гняв, продиктуван от ниските доходи и невъзможността на хората да си посрещат основни разходи. Всичко това, което беше спотаявано през последните години, сега даде своя изблик и затова хората казват: „Повече не може така“, коментира в събота Весела Лечева.

Тя бе във Велико Търново, за да участва в семинара на жените-социалистки. Дамите обсъждат в старата столица проекта на БСП „Визия за България“.

„Мисля, че протестите ще продължат, че много трудно вече може да бъде уталожено това напрежение и спотаен този насъбран гняв. Дори и оставката няма да може да остави хората по къщите, защото тяхното недоволство е породено от най-големия проблем пред българските граждани – бедността“, каза Лечева.

По повод на упреците от страна на управляващите за това, че социалистите провокират протестите, които масово прерастват в гражданско неподчинение, Весела Лечева заяви, че БСП е отговорна политическа сила и не участва в инсценировки.

„Ние участваме в разработването на алтернатива. Не случайно предпочетохме да останем в опозиция, защото за нас управление с ГЕРБ е вредно за България. Затова като отговорна политическа сила, предлагаме алтернативи и мерки за излизане от създалата се криза. А кризата е породена от демографския срив, от бедността и недостатъчният икономически растеж, който е необходим за изравняваме със стандартите на Европейския съюз“, допълни Лечева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони