Весела Лечева: С Елена Йончева ще уцелим в десетката на изборите

"Трябва да уцелиш в десетката като застанеш пред хората с конкретна кауза, която да облечеш с платформа, с политика и с личност, която да води тази кауза. С Елена Йончева ние ще успеем". Това заяви пред Нова телевизия зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Весела Лечева.

Тя подчерта, че Елена Йончева е по-добрият избор- когато искаш да убедиш хората, да спечелиш тяхното доверие, няма как да залагаш начело на листата човек, който е обременен от миналото. По думите й трябва да се отчитат променящите се обстоятелства и да има реална представа за това, което търсят българските граждани. "Освен своето ядро, БСП иска да спечели доверието и на широката периферия", заяви тя.

Весела Лечева коментира, че е била показателна и конференцията във Велико Търново, където гласуването е преминало тайно и членовете й са се обърнали с апел към Сергей Станишев да отстъпи встрани в този момент, когато партията има нужда от силно лидерство и друг водач. "Сергей Станишев може да бъде много полезен на партията и без да е водач, дори и само като президент на ПЕС и има своето място в нея", подчерта тя. Лечева заяви, че това, което е предложила Корнелия Нинова на БСП - ограничаването на мандатите е било много необходимо. Според нея така не се стига до саморазправа и не се предизвикват спорове и напрежение. "Три мандата са достатъчно, за да можеш да изявиш своите умения и да твориш в политиката. Човек не може цял живот да бъде във върхова форма в дадена сфера. А е важно в партията да продължат разговорите и обсъжданията. Страшно е мълчанието", заяви тя.

Попитана за възможните варианти за водач на листата на ГЕРБ, Лечева отговори: "Основната борба на левицата е с политиката, която ГЕРБ води в последните 10 години на отдалечаване от интересите на българските граждани и задълбочаване на негативните тенденции. Няма значение кой ще изразява тази политика."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика