Веселина Кацарова: Животът извън България ме научи на толерантност и вяра в доброто

Веселина Кацарова

Световноизвестното мецосопрано Веселина Кацарова се прибра в България. Тя е и новия артистичен директор на Старозагорската опера.

Идва от върховете на операта. Там, където има средства за разкошни спектакли и хонорари на големи звезди. Връща се, за да отговаря за артистичното ниво на Старозагорската опера, която доскоро беше затънала в дългове и трудно посрещаше разходите си за постановки. Има обаче своя рецепта как ще работи в родния си град.

„Българите да научат едно нещо, моите колеги говоря, да говорят истината в България. Не са всички световни и не могат да станат, не са всички световни италианци, не всички са световни германци, но има много добри българи, които обичат България и ще дойдат да пеят в Стара Загора. И аз вече се обадих на двама, трима мои колеги. И ако някой има разбиране - това са българите, които 15 или 20 години не са работили в България.“, казва Веселина Кацарова пред БНТ.

Самата тя също ще даде личен пример. На 3 декември ще направи специален концерт заедно с ансамбъл Филип Кутев. Ще изпълни любимите си песни от Красимир Кюркчийски. Животът й навън я е научил на обич към България. И на още нещо - на толерантност и вяра в доброто. Не е променила светогледа си, дори след неприятния инцидент, при който беше нападната в Инсбург.

„Има една много негативна енергия в Европа. Не всички хора от арабско потекло са терористи. Има терористи всякакви и германци и ... Ние просто подценихме религията, мисля. Дори това, което ми се случи, то се научи само, защото аз съм име в Европа. Ако това се случи на една жена, която не е оперна певица, това не се говори.“, коментира Веселина Кацарова.

Вярва, че професията й на певица е хуманна и може да промени света към по-добро.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица