Веселин Великов поема "Царско село", Никола Спасов преговаря в Казахстан

Българската треньорска колония в Казахстан е на път да достигне нови висоти. Никола Спасов е на финални преговори с новака в елитната дивизия „Кизил-Жар“. Очаква се в четвъртък клубът да обяви дали ще привлече наставника на „Царско село“.

Мениджърът Мирчо Димитров и Спасов водиха дълги преговори с президента Григорий Отарович в Астана. Разговорите са минали на високо ниво и е доста вероятно да имат положителна развръзка. Димитров е с основна заслуга за доброто име на българския футбол в района. Благодарение на него в Казахстан име направиха Станимир Стоилов, Стойчо Младенов и Димитър Димитров.

През тази година „Кизил-Жар“ ще празнува половин вековен юбилей. Клубът е основан през 1968-а като „Авангард“ и няколко пъти сменя името си. Базиран е в град Петропавл и играе на 11-хилядния стадион „Карасай“. През миналия сезон отборът завърши на второ място във втора лига, но не спечели нито един от последните си пет мача. Това накара ръководството да потърси чуждестранен специалист.

Спасов пък превърна „Царско село“ в хита на Втора професионална лига. Отборът завърши на първо място в класирането в първата си година сред професионалистите. Неговият наследник в отбора ще е Веселин Великов, който вкара „Дунав“ в елита и дори го класира за Лига Европа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ