Веселин Топалов изигра 37 партии шах в Монтана, взе 35 победи

Световният шампион по шах Веселин Топалов игра едновременно 37 партии в централната градска градина в Монтана.

Срещу него се изправиха от  шест до шестдестгодишни  шахматисти. Събитието бе организирано от Община Монтана и Фондация “Веселин Топалов” по повод празника на града – Свети Дух. Въпреки че сеансът бе обявен предварително за 20 дъски, партиите се увеличиха почти двойно заради големия интерес на  любители и състезатели  от цялата област.

Играта продължи 2 часа и приключи с 35 победи за Топалов и две равенства.

„Много се радвам, че успях да играя с Веселин Топалов, това е голям жест от негова страна към младите таланти и любителите на този велик спорт!”, сподели Волен Дюлгеров от плевенската математическа гимназия – шампион на страната до 18 години през тази година. За най-малките участници в изявата организаторите бяха осигурили и по парче торта.

„За пръв път идвам в Монтана и виждам доста голяма, както културна, така и спортна дейност. Пожелавам Ви да се развивате все повече и повече. Мисля, че това няма да е последното ми идване тук”, заяви след сеансите Топалов.

Кметът на Монтана Златко Живков връчи на гросмайстора почетна значка за големите му спортни успехи и приноса му за популяризирането на спорта сред децата и младежите. Гостуването на Веселин Топалов в Монтана е второто голямо събитие за шахмата в северозападния региона тази година. Първото бе домакинството на Монтана на финалния турнир за страната по шахмат мъже, припомни кметът Живков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена