Вестник „Марка“: Меси е №1!

Лионел Меси от „Барселона“ бе обявен за най-добрия футболист на 2018 година от читателите на испанския вестник „Марка“. В анкетата на изданието гласуваха над 250 хиляди души, както и 100 футболисти от Примера дивисион.

След Меси се нареди последният носител на „Златната топка“ Лука Модрич от „Реал“ (Мадрид) и френският играч на „Атлетико“ Антоан Гризман. Звездата на „Ювентус“ Кристиано Роналдо е едва четвърти, а Килиан Мбапе от ПСЖ – пети. Голаджията на „Ливърпул“ Мохамед Салах се нарежда на шесто място.

"Аржентинецът спечели "Златната обувка" през 2018-та, завоюва Ла Лига с "Барселона", както и Купата на Краля - пише "Марка". - Горчилката също не бе малка, тъй като тимът му бе елиминиран от "Рома" на 1/4-финал в Шампионската лига, а Аржентина бе отстранена от Франция на 1/8-финалите на Световното в Русия. Въпреки това няма съмнения, че той е №1 за изминалата година."

В топ 10 намират още място Еден Азар от „Челси“, Рафаел Варан („Реал“), Хари Кейн („Тотнъм) и Кевин де Бройне „Манчестър Сити“. Неймар (ПСЖ) е едва 16-ти, а Пол Погба („Манчестър Юнайтед) е веднага след него.

Меси спечели същата анкета и през 2017 година.

ЗА ТИФЕЦ: Лионел Меси

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят