Вечери на театъра на остров "Света Анастасия"

Островът "Света Анастасия" край Бургас посрещна първите туристи, сред тях и много чужденци. "Първата група бе организирана на 1 април, работехме и навръх Великден", каза пред Труд управителят на "Света Анастасия"- Павлин Димитров. Той разкри, че вече е реализирана и първата нощувка на острова. Туристите, които са останали да пренощуват сред вълните са били младо семейство- рускиня и нашенец от Ямбол, с техните две деца: на 11 месеца и две годинки.

"Много туристи се чакат през този сезон. Редовните курсове до острова в момента са през уикендите и по заявки, но от 8- ми май започват всеки ден. Вече има много запитвания, както и заявки за венчавки.", коментира Димитров.

Културната програма за лятото на късчето земя сред морето ще е уникална- съвместно с Драматичен театър "Адриана Будевска", през юли предстоят вечери на театъра, ще има още караоке вечери и концерти.

Междувременно на 20 и 21 април в Експозиционен център "Флора" в Бургас ще се проведе 15-то издание на  туристическа борса "Вашата ваканция". Акцентът на изложението тази година е ролята на общините в развитието на туристическия продукт, възможностите за вътрешен туризъм, кадрите в туризма.  Новите туристически обекти и маршрути ще бъдат представени в Бургас както на туристическите фирми, така и на гражданите и гостите на града, които търсят почивки в страната. Участниците в изложението ще представят възможности за масов, селски, екологичен, планински, приключенски и културно-познавателен туризъм.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България