Вече проверяват принадлежност към бившата държавна сигурност

С обнародване в бр. 13 на “Държавен вестник” на 7 февруари 2017 г. станаха факт промени в т.нар. Закон за досиетата. Така в България вече ще има предварителна проверка за принадлежност към комунистическата Държавна сигурност за всички кандидатстващи за публични позиции. Вносители на промените са представителите на “Нова Република” Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев.

За проверката няма да се изисква съгласието на проверяваните лица, а обхватът на проверките е значително разширен. Ще бъдат проверявани още районните кметове, заместник-кметовете, съдебните заседатели, директорите на дирекции, ръководствата на регулаторите, назначените от БНБ квестори в банки и други. По казуса КТБ ще бъдат проверени и новите кредитни милионери, както и лицата с цесии и прихващания.

“Ние искаме да приложим лустрацията в оригиналния й вид, която не означава репресия, а осветяване на миналото”, заяви Методи Андреев през септември 2016 г. на брифинг в Народното събрание.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. “Ние искаме да приложим лустрацията в оригиналния й вид, която не означава репресия, а осветяване на миналото”, заяви Методи Андреев……………Какво минало, какво „осветяване“, какви 5 лева ?………….Затрихте нацията за години напред…………….Андрешковци смрадливи………….Не се наплюскахте, „мозъци“ в потури……….И да не пропуснете имигрантите…….Мамка им……….На имигрантите ,де………

  2. по актуално е да се проверява дали са евроатлантически де6или… а ако са седерастки кат единия ор вносителите – в психиатрията….

  3. Като за начало , МНОГО ДОБРЕ ! Ако и тогава народа пак ги избира ? СБОГОМ БЪЛГАРИНО !

  4. Смръдливците няма с какво ново да излязат пред избирателите си. Така и ще потънат във вонята си истерясали, уплашени до смърт проклетници!

    1. смисълът е, че здравеопазването е толкоз закъсало, че тия вместо да си пият хапчетата си избиват маниите върху овчедушото стадо…

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.