Вечните дербита в 4-ия и 9-ия кръг

Двете вечни дербита между ЦСКА и „Левски“ ще се изиграят в четвъртия и деветия кръг на плейофната фаза от първенството. Тъй като мачовете не са разпределени по дни и часове, засега официалните дати са 20 април и 25 май. В първото дерби домакин ще е ЦСКА, който завърши втори в редовния сезон, а „Левски“ остана трети.

Червените“ фенове пък празнуваха в неделния ден 37 години от победата над „Ливърпул“ с 2:0. На 17 март 1982-а детронира европейския шампион в четвъртфинал за КЕШ след два гола на Стойчо Младенов на стадион „Васил Левски“.

И докато спомените от миналото все повече овехтяват, треньорът Любослав Пенев бе доволен от 2:0 над „Берое“. За първи път под негово ръководство ЦСКА не допусна гол. „Създадохме много положения, но не винаги може да се побеждава с голям резултат – предупреди Пенев. - Важното е, че отборът е концентриран и спокоен. Предстои пауза за националните отбори, но това не означава, че излизаме в почивка. Нищо в първенството не е решено, има много мачове. Аз съм спокоен.“

ЦСКА игра силно срещу „Берое“ особено през първото полувреме, когато Тиаго откри резултата. Второто попадение дойде чак в последната минута и бе автогол. „Берое“ изключително рядко подлагаше под натиск „червената“ защита и вратаря Витаутас Черниаускас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ