Вечните съвети за стил на модните диктатори

Простотата е ключът към изисканост на облеклото

Според Коко Шанел трябва да сте верни на характерната си визия, но да добавяте към нея нововъведения

Можем да открием много добри съвети как да подобрим личния си стил, измислени от дизайнерите, повлияли на модата по неповторим начин. Сред най-емблематичните творци е Коко Шанел. Според нея жените не трябва да прекаляват с аксесоарите. Тя налага правилото, че идеалната визия се получава тогава, когато жената свали последния аксесоар, който е добавила. За модната кралица простотата е ключът към истинската елегантност, а натруфеното облекло състарява човека. Според Шанел изискана мода не означава консервативни и скучни дрехи, а подходящи кройки, качествени материи и деликатно съчетани удобни дрехи.

За да бъдете незаменими трябва да се променяте, смята Коко. Добре е една жена да е вярна на стила си, но постоянно да добавя по един нов елемент към него.

Дамите не трябва да подражават на мъжкия начин на обличане, а да носят панталоните с женственост, препоръчва Шанел. Преди да купите пола,е добре да седнете и да се огледате с нея. “Колкото по-възрастна се чувства жената, толкова повече се скъсява полата”, казва Коко. Според нея трябва да подбираме дрехи, съобразени с възрастта ни. За дизайнерката е вечен стилът, а модата е преходна.

 

От опита на професионалистите:

За Алекзандър Маккуин грозното е красиво

„Намирам красота в гротеската. Като повечето артисти” e мисъл на легендарния Алекзандър Маккуин. Според хулигана на британската мода във всяко нещо може да бъде открита прелест и да се превърне в стилен моден аксесоар. „В онова, което нормалните хора биха сметнали за грозно, аз бих могъл да съзра красота”, казваше дизайнерът.

Карл Лагерфелд смята долнищата за поражение

За Карл Лагерфелд купуването на долнища е знак на поражение и загуба на контрол над живота. Внимавайте и с модерното, то е последната фаза преди кичозното, съветва той. За него луксът е простотата на тениска в много скъпа рокля и черната такава определено е за предпочитане. Може да виждате живота в розово, само не го носете, смята ексцентрикът.

Диор разкрива съставките на елегантността

Според Кристиан Диор елегантността е комбинация от оригиналност, непринуденост, грижа и простота. „Извън това има само претенциозност”, е мнението му. За него истинската елегантност е там, където не парадират с нея, и една от най-важните й съставки е индивидуалността.

Ив Сен Лоран издига джинсите като философия

“Искаше ми се аз да бях измислил джинсите - най-ефектната, практична, релаксираща и равнодушна дреха. Те имат изразителност, скромност, сексапил, простота. Искам всичките ми дрехи да бъдат такива”, е максима на Ив Сен Лоран. Според него е тънка границата между елегантност и снобарство и не бива да се прекрачва.

Оскар де ла Рента създаде правилото за тримата мъже

Оскар де ла Рента е имал свое виждане за елегантността, което далеч не е свързано с дрехите, а с правилото: “Ходете, сякаш има трима мъже, които вървят след вас.” Той е съветвал жените да не сменят парфюма си: “Ако всеки ден сте с нов аромат, няма как да ви разпозная.”

 

Джани Версаче:

Не се страхувайте да носите цветни дрехи

Според дизайнера Джани Версаче не трябва да се страхуваме да носим дрехи в ярки цветове. “Боиш ли се от цветовете, се боиш от живота”, е мнението му. За Версаче границите между съблазнителността и вулгарността се променят с голяма скорост и трябва да бъдем в крак с тези промени. Той съветва обаче да не следваме сляпо тенденциите. “Не позволявайте на модата да ви притежава. Решете кой сте и какво искате да покажете на света с начина, по който се обличате” е негова мисъл.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл