Вечното дерби спука гума

„Левски“ - ЦСКА, голямото дерби на България, потъна към дъното в края на сезона. Разочарованието след неуспешната кампания за „сини“ и „червени“ взе връх в последния сблъсък за първенство преди спускането на завесите в Първа лига. След като през октомври миналата година на националния стадион „Васил Левски“ дойдоха 25 107 зрители, за да видят зрелищното 2:2 от 13-ия кръг, във вторник вечер едва 8000 души бяха на двубоя от плейофната фаза. Така само за 206 дни интересът към Вечното дерби падна два пъти и половина.

Статистиката показва, че в хода на шампионата, посещаемостта е намалявала регулярно що се отнася до срещите за първенство. Най-посетен си остава именно двубоят от есента, а след него се нарежда реваншът от редовния сезон, спечелен от „червените“ с 1:0. Тогава мачът се игра на наводнен терен и под проливен дъжд, но това не спря 16 500 фенове да заемат местата си на трибуните. Единственият гол бе дело на Фернандо Каранга.

Първият мач от плейофите пък завърши 2:2, но вече пред 12 000 зрители.

Срещите за купата на България правят изключение – 20 000 при 2:0 за „сините“ и 24 000 на реванша седмица по-късно (2:2). Но явно празните витрини на двата гранда отредиха в последния „синьо-червен“ сблъсък за сезон 2017/18 трибуните да останат полупразни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ