Вечното дерби ще завърши на светло

Първият полуфинал за купата на България между „Левски“ и ЦСКА на 11 април (сряда) ще започне в 18 часа вместо в 19 часа, както бе насрочен по програма. Промяната се налага по молба на полицията с цел опазване на обществения ред. До нея се стигна след спешни консултации по заръка на премиера Бойко Борисов с участието на двата клуба, спортното министерство, СДВР, БФС, притежателя на тв правата „Футбол Про Медия“ и „Нова Броудкастинг груп“. Ден по-рано не се стигна до споразумение на среща между представители на СДВР, „Левски“, ЦСКА и фенклубовете.

Спортният министър Красен Кралев съобщи, че на сутрешното заседание на Министерски съвет е получил задача от премиера да съдейства за решаване на проблема. В резултат на проведените разговори с всички заинтересовани страни се променят началните часове на два от предстоящите три мача между „Левски“ и ЦСКА. Първият полуфинал за купата на 11 април започва в 18 ч вместо в 19 ч. Реваншът на 25 април остава в 18,30 ч. Шампионатният двубой на 18 април се изтегля в 18 ч вместо от 20 ч.

„Мнението на фенклубовете ни е важно, мнението на клубовете – също, но най-важно е спазването на обществения ред и сигурността на зрителите и на гражданите“, коментира министър Кралев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ