Вещи лица по делото Мейзер изготвили експертиза "по картинка"

Миската се оплака от куп болести и упрекна медиите, че я наричали циганка

Вещите лица от Плевен, изготвили две съдебно-медицински експертизи на загиналия съпруг на скандалната миска Анита Мейзер, са работили "по картинка". Те са изготвили заключенията си само въз основа на фотоалбум от аутопсията на Николай Димов и писмени доказателства, без да виждали снимки от огледа на местопроизшествието и да са се запознали с всички останали материали, събрани от разследването и по време на дългия процес на две инстанции. Това стана на поредното заседание на Варненския апелативен съд, където Мейзер обжалва наложената й от окръжния съд присъда от 4 г. и половина затвор за това, че е предложила 30 000 евро подкуп на полицай и е причинила по непредпазливост смъртта на мъжа си Николай.

На 14 август 2016 г. той бе открит удушен със "свински опашки" в апартамента на Мейзер край "Евксиноград". Миската първо твърдеше, че инцидентът станал при експеримент за демонстрация на сила, при който по негово желание тя затегнала "свински опашки" около краката, шията и ръцете му. После представи нова версия - че оставила Николай само с овързани крака и той сам се удушил, докато тя купувала яйца от магазина. Това наложи назначаването на втората съдебно-медицинска експертиза, която сега съдът върна на поправителен заради абсурдните пропуски.

До 28 май вещите лица заедно с трасолог ще трябва да изчетат всички доказателства по делото, да се запознаят с всички фотоалбуми и да дадат ново комплексно заключение, постановиха магистратите. Те изслушаха разследващия полицай Веселин Радев, който разпитвал над 8 часа Анита. Според него показанията й били много противоречиви, а докато ги давала, на няколко пъти му предлагала свити на руло банкноти чужда валута, "за да оправи нещата". Пръснала и няколко петдесетолевки в кабинета му, "за да се почерпи".

"Аз съм добър човек. Боря се за моята невинност, не да правя глупости", каза пред съда Мейзер, която отново неуспешно поиска да бъде пусната под домашен арест заради влошено здраве. Страдала от миома, шипове и хеликобактер, за което представи и епикриза от затворническата болница в София. Съдът разпореди в Сливенския затвор да й бъде направена експертиза, която ще установи дали болестите й позволяват престой зад решетките. "Стига сте ме наричали циганка. Нямам нищо циганско, престанете!", атакува медиите Мейзер след финала на заседанието.

Коментари

Задължително поле