Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Взривеното Хитрино получи 1,5 тона консерви от хранителна банка

1,5 тона продукти бяха доставени в четвъртък за Хитрино от хранителната банка. Снимки: ЦВЕТЕЛИНА ГЕОРГИЕВА

Тон и половина трайни продукти получи Хитрино в четвъртък от Българската хранителна банка. Те ще бъдат раздадени за 120 фамилии, най-засегнати от взрива, каза Марин Христов от организацията.

В дарението има натурални сокове, майонеза, доматено пюре, краставички. Доброволци на БЧК ще пакетират храните и ще ги раздадат. Това няма да е последната доставка на хранителната банка за Хитрино, общо 10 тона ще получат местните хора.

В петък във взривеното село близо 100 деца ще посрещнат Дядо Коледа. Обявления за тържеството белеят по всички стълбове в Хитрино. Организатори са читалище “Пробуда” и обществения съвет, а добрият старец ще бъде доброволец от БЧК. “Ще има много подаръци и изненади за децата. Те вярват в Дядо Коледа и не можем да ги лишим от празник. Смятаме, че не е добре хората да се затварят в домовете си, трябва да се събираме”, каза читалищния секретар Светослава Борисова. След общата Коледа в ритуалната зала това ще бъде втори празник в населеното място.

И в четвъртък продължи събарянето на пострадали къщи и приема на заявления за подпомагане. Строители укрепват сградата на общината, пристигат непрекъснато и нови дограми за къщите с потрошени прозорци.
Авторагата, която изгоря, вече си има нова сграда – фургон. Продавачката на билети Наталия Христова се настани в него. Фургон има и за унщожена аптека.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Много помощ и пари идват, а нищо не се раздава на населението. Тея пакети с консервите и майонезата са поредната подигравка на фона на милионите, които се получиха за Хитрино:( Най-интересното е, че има съвсем прясна инфо, че бчк са си закупили 5 нови луксозни джипове. Говори се, че са от парите за Хитрино.. Значи все пак сме прави – крадците-лешояди настъпват и грабят и доубиват жертвата:( Къде отидоха другите милиони и средства, предназначени за населението. От това, което четме, констатираме, че съвсем нищожна част от парите отиват за пострадалите. Къде са другите? Молим пълна прозрачност и отчет. Надяваме се, че някой достоен вестник и журналисти ще се занимявт с това благородно дело. Нека кажем НЕ на крадците, облечени във власт!

  2. Спрете с дезинформациите. БЧК не си е купувало никакви джипове с парите за Хитрино. Вероятно искате да има конспирации, но в този случай не търсете такива.

Отговорете