Взривиха банкомат, взеха около 40 000 лв. (обзор)

Ударната вълна изпотрошила и магазин за козметика

Бандитите били маскирани

Маскирани бандити взривиха банкомат в Казанлък и задигнаха около 40 000 лева. Тътенът събудил жителите на част от града към 3 ч вчера.

Атакуваният банкомат бил монтиран на витрина на магазин за козметика и перилни препарати. Предполага се, че апашите са го гръмнали със сгъстен въздух. От ударната вълна са изпотрошени и стъклата на магазина.

“Чу се много силен гръм. Помислих, че се е взривило нещо голямо. Съсед каза, че видял четирима мъже да бягат”, разказа местен жител. В района на банкомата имало камери, но те били стари и качеството на записите било лошо. В магазина също имало видеонаблюдение, но то било насочено към касите.

Пред разследващи жители на района разказали, че видели бандитите да се оттеглят пеш. Смята се обаче, че те били чакани наблизо от свой авер с автомобил. По предварителна информация, миналата сряда банкоматът бил зареден със 70 000 лева. До атаката, в устройството били останали около 40 000 лева. След обира, на входовете и изходите на Казанлък бяха разположени полицейски патрули, които проверяваха всички съмнителни хора.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право