Взривиха банкомат, зареден с червено мастило

Бандитите избягали и зарязали касетата с унищожени пачки

Бандити взривиха банкомат и избягаха, опръскани с червено мастило, без да задигнат и един лев.

Екшънът се разиграл около 3,25 ч вчера в столичния квартал “Люлин 4”. Двама мъже с качулки, облечени с черни дрехи, влезли в помещението с банкомата. До устройството има 24-часов достъп, тъй като вратата се отключва с банкова карта. Вътре на спокойствие пробили дупки в банкомата и заложили бутилки със сгъстен въздух. Последвал взрив, който разбил корпуса на машината и стъклата на помещението.

Жители от близкия блок 441 се разбудили от шума и видели двамата престъпници да бягат. Единият носел торба, но тя била празна. Най-вероятно на банкомата е имало стикер, че парите се боядисват при експлозията, но обирджиите или не са го видели, или са сметнали, че е лепнат за заблуда, коментираха очевидци. Според други обаче банкоматът бил от нов модел, при който по-трудно се стига до касетата с парите.

Това е първият банкомат, взривен след 9 ноември т.г., когато полицията влезе в дирите на “пернишката банда”. Тогава трима мъже разбиха с въздух под налягане устройство в Сапарева баня и задигнаха касета с 9000 лв. Край село Боснек, на връщане към родния си град Перник, Тодор Богданов, Кирил Микев и Красимир Йорданов попаднаха на полицейска блокада. С джипа си БМВ се хвърлиха в дере, зарязаха автомобила и избягаха в гората. За издирването им бяха пратени и барети, но без резултат.

Ченгетата заловиха техния авер Господин Динев, който бе обвинен за кражбата на използвания от групата джип и за това, че е бил през нощта в Сапарева баня като съучастник с друг автомобил, за да осигурява “отцепка”.

Динев е за постоянно в ареста, а останалите перничани са обявени за издирване. Неофициално от полицията смятат, че банкоматът в “Люлин” е взривен не от тях, а от апаши, които използват същия метод и се опитват да имитират почерка им.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право