Взривиха бомба бухалка край Монтана

Снимка: Архив

Полицаи откриха стара граната в къща в монтанско село. Часове по-късно бомбата бе обезвредена с взрив, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана. В четвъртък по обед в полицейския участък „Огоста” в областния град е бил получен сигнал за опасни взривни вещества в дом в село Долна Вереница. Същия ден близки на възрастна жена дошли на гости и се заели с почистване на жилището й, но се натъкнали на ръждясала бомба.

Служители на реда пристигнали в селото и на тавана на двуетажната къща открили ръчна нападателна граната тип „бухалка”. Според експертите бомбата била най-вероятно от времето на Втората световна война, доста стара и корозирала и съхранението, както и транспортирането й били рискови. Затова били извикани сапьори, боеприпасът бил изнесен на безопасно място и взривен. На мястото присъствал и екип пожарникари.

По разкази на местни жители преди години в къщата живеели хора, свързани с партизанското движение през 40-те години на миналия век, и бомбата вероятно е била скрита от тях.

Коментари

Задължително поле