Взрив от престъпления за последното денонощие

Криминално проявен застреля майката на приятелката си в Благоевград и се гръмна с пушка в главата

Барети щурмуваха къща в с. Бараково, в която се криел

Лунно затъмнение, ретрограден Меркурий и Марс отключиха серия от престъпления, агресия и насилие в България и само за денонощие в страната бяха извършени жестоки убийства, побои и изнасилвания.

Благоевград осъмна с труп, а малко по-късно предполагаемият убиец се застреля в главата.

40-годишният Радослав Стипцаров-Соколето уби с два куршума в гърба 58-годишната Снежана Достумска.

Жената е майка на приятелката му Силвия. Тя се прибирала около полунощ в дома си в кв. “Струмско” в Благоевград, когато била застигната от куршумите. Снежана стопанисва едно от най-оборотните заведения за бързо хранене - “Ивия”, познато като “Мръсното кебапче”. Над 5 часа продължи огледът, а полицията блокира входно-изходните артерии на града. Криминалистите веднага заподозрели 40-годишния Радослав Стипцаров-Соколето.

“Започнахме проверка на адресите на заподозрените лица и разбрахме, че е в къща в с. Бараково. Знаехме, че е въоръжен и дойде специална група от ГД “Национална полиция”, каза директорът на ОД на МВР Николай Хаджиев.

Къщата, в която се е знаело, че се е скрил Соколето, веднага бе обкръжена от над 50 полицаи, а районът бе отцепен. Съсед разказа, че към 9,30 ч чул два изстрела, които проехтели от вътре. На мястото пристигна и главният секретар на МВР Младен Маринов.

Баретите щурмували къщата и открили, че Радослав е мъртъв с огнестрелна рана в главата, а до него лежи пушка двуцевка. Собствениците на имота разказали, че пристигнал след полунощ при тях. Бил е с перука и оръжие. Взел им телефоните, казал че, че е гладен и влязъл в едната стая. Двамата братя бяха отведени с белезници в полицията, задържани за разпити са и други познати на Соколето.

Преди десетина дни мъжът пребил приятелката си Силвия. Уредил й среща и тя пристигнала с колата си. Накарал я да кара извън града и започнал да я бие. Тя спряла, а той продължил да я налага с юмруци и ритници. Силвия бе настанена за кратко в болница и изписана. Подала е жалба в полицията за жестокия бой и на 24 юли Соколето е бил обявен за издирване.

Още през 2009 г. Радослав Стипцаров е осъден на 2,5 г. пробация за блудство с непълнолетно момиче, което примамил в колата си.

През 2016 г. жалба срещу него подава изоставилата го приятелка Г. К. Година по-рано те се разделили, но той продължил да я преследва. Карал я да правят секс насила. Една вечер се покатерил на покрива на блока и влязъл през капандура в мансардата й. Закопчал я с белезници, опрял пистолет в главата й и я изнасилил. Делото е висящо в районния съд в Благоевград.

През август м.г. не спрял с колата си при полицейска проверка, но бил издирен и му е съставен акт. След това написал жалба, че униформените го пребили. Проверката показа, че лъже и през март бе обвинен за набеждаване на полицейски служители.

В шуменското с. Зайчино ореше

Овчар преби до смърт колега заради пасище

Овца отвела разследващите до извършителя

Овчар от шуменското с. Зайчино ореше преби до смърт свой колега от същото село. Жертвата 72-годишният Камен Игнатов и арестуваният Герчо Рангелов (44 г.) имали стар спор кой къде да пасе овцете си, карали се за селските мери, както и за ожънатите ниви.

02-2Поредната жестока разпра между двамата се разразила във вторник следобяд, когато по-младият буквално премазал от бой пенсионера, като го налагал с овчарската си сопа и му потрошил 16 ребра и ключица. За по-малко от денонощие криминалисти от Нови пазар и Шумен стигнали до извършителя, съобщи в петък шефът на дирекцията ст. комисар Ялчън Расим. Рангелов е обвинен за умишлено убийство, извършено с особена жестокост. Прокуратурата ще поиска постоянен арест, съобщи окръжният прокурор на Шумен Маргарита Георгиева.

Зверството започнало да се разплита след 22 ч във вторник. В селото започнали да търсят пастира след като не се прибрал нито той, нито стадото. Липсвала и една овца от стадото му. Нейният стопанин продължил да я търси и така открил трупа в неожънатата нива. Кроткият Камен обичал да пийва и се смятало, че е починал от естествена смърт, защото нямало кръв. Аутопсията обаче показала, че е със 16 счупени ребра. Липсващата овца пък накарала разследващите да проверят всички с криминални досиета за кражби в района. Кръгът се затегнал около трима, а сред тях бил и Герчо, който в сряда вечерта направил самопризнания, обяснил и къде е скрил овцата. До момента Герчо е бил съден само за кражби.

Заради колаж във Фейсбук

Обвиниха в опит за убийство ученика, наръгал връстник

„Момчето е потвърдило вината си, казвайки, че пострадалият го провокирал с публикуването на колаж в интернет. Според разказа на децата лицето на извършителя е било монтирано върху лице на мъж, който е в някаква хомосексуална сцена. Все още не знаем какво точно е съдържанието, което е провокирало агресията”, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Извършени са два огледа и са разпитани свидетели, а нападателят доброволно е предал телефона, с който е снимал клипа. Ако бъде осъден, той ще получи по-ниско наказание, тъй като е непълнолетен.

Наръганият Кристиян остава под лекарско наблюдение в „Пирогов”.

В Пловдив

Жена се хвърли от блок

40-годишна жена се е самоубила, скачайки от площадка между седмия и осмия етаж на жилищен блок в район “Южен” в Пловдив. Сигналът за инцидента на ул. “Димо Хаджидимов” в града е подаден малко след 6.00 ч вчера сутринта, съобщиха от МВР. От полицията са категорични, че няма данни за насилие и става въпрос за самоубийство. Пристигналите на място лекари са констатирали смъртта на 40-годишната жена. По случая е образувано досъдебно производство. Ще се изясняват и причините, които са подтикнали жената да вземе фаталното решение.

В София

Мъж изнасили дъщерята на бременната си приятелка

Софийската районна прокуратура ще поиска днес постоянен арест за 32-годишен мъж, изнасилил 14-годишната дъщеря на бременната си приятелка. Зверството станало на 25 юли около 8:00 ч в столичния кв. „Младост”. Р. Петров изнасилил 14-годишното момиче, а след това блудствал с детето в семейния апартамент. Двамата се познавали - Петров имал интимна връзка с майката на момичето. В деня на престъплението жената му казала, че е бременна и очаква дете от него. До момента Петров не е осъждан, но му е налагано административно наказание „глоба”. Наблюдаващият прокурор е постановил Петров да остане зад решетките за 72 часа, а днес съдът ще решава дали да го остави постоянно зад решетките, съобщиха от държавното обвинение.

Саморазправа

Арест на британец за жесток побой

Районният съд в Свищов наложи постоянна мярка задържане под стража за 39-годишен британец, който живее в с. Хаджидимитрово, заради жесток побой. На 24 юли чужденецът пребил 26-годишен мъж от селото. Пострадалият е с множество фрактури по краката, ръката и носа. Той е транспортиран и настанен за лечение във великотърновската болница. При извършена проверка в дома на британския гражданин са открити и иззети около 3 кг. марихуана. Криминалистите намерили и нерегистрирана пушка. Британецът е обвинен за средна телесна повреда и незаконно притежание на огнестрелно оръжие.

02-1-3bqdАстрологът Алена

Лунното затъмнение отключва агресия

В интервю за “Труд” астрологът Светлана Тилкова-Алена предупреди преди дни, че на 27 юли трябва да бъдем внимателни заради най-дългото лунно затъмнение от век насам, “велико противопоставяне” между Марс и Слънцето, както и ретроградния Меркурий. Според астролога, са освободени тъмните сили на мрака и дори на злото, които в съчетание с ретроградните Меркурий и Марс имат силата да предизвикат словесна и физическа агресия, разпалване на конфликти, неочаквана негативна промяна. Лунното затъмнение отключва непровокирана словесна или физическа агресия, която може да се прояви като домашно насилие или насилствена интимност. Затъмнението е точка на пречупване за хората, изявено подвластни на Луната.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право