Силите на Халифа Хафтар свалиха турски боен дрон

Трети сме по малък държавен дълг

Три приоритета за развитие на Югозапада до 2027 г., София и Благоевград – центрове на растеж

Васил Велев: ВиК дружествата по места са касички за общинските коалиции

Хазартните игри облагани по различен начин (обзор)

Облагане при отдаване на стаи от апартамент на туристи

Националната лотария е 100% законна, държавното тото е безхаберно

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 23 януари 2020

Военното министерство: Няма да строим на територията на резиденция „Лозенец“

Няма добри пътища до туристическите атракции

До 200 хил. лв. глоба за нелегално гориво (обзор)

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 23 януари 2020 г.

Румен Радев: Израел превръща пустинята в градина, България върви в другата посока

Само през януари в „Левски“ са вкарани над 2 млн. лв.

Васил Божков: Надявам се премиерът да вземе правилно решение (СНИМКИ, ВИДЕО)

Вигенин в Букурещ: България подкрепя приоритетите на Румънското председателство

Снимка: Архив

„България подкрепя приоритетите на Румънското председателство. Особено важен е фокусът върху сближаването – както вътрешното му измерение като социално и икономическо изравняване, така и външнополитическото измерение като поддържане на сигурността и единството на Съюза.“ Това заяви председателят на Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове Кристиан Вигенин в Букурещ по време на първата среща от Парламентарното измерение на Румънското председателство на Съвета на ЕС, съобщават от НС.

Той подчерта важността да бъдат продължени усилията на България и Австрия за засилване на европейската перспектива пред Западните Балкани и поиска по-амбициозни цели за Източното партньорство – политика на ЕС към Източните съседи, която стартира преди 10 години.

„В момента тече третото поредно Дунавско председателство на Съвета на ЕС и се надявам това да помогне Дунавската стратегия да се развива като една от ключовите регионални инициативи на ЕС със силен принос към устойчивото развитие на участващите страни.“, подчерта Кристиан Вигенин. Той обърна внимание и върху бъдещата Многогодишната финансова рамка, заявявайки, че „ЕС има нужда от амбициозен бюджет, за да може да постига амбициозни цели и преговорите по него трябва да доведа до единство на Съюза.“

В изказването си пред участниците в Конференцията на председателите на комисии по европейските въпроси на страните-членки на ЕС (КОСАК), Кристиан Вигенин засегна и темата за миграцията, като изтъкна нуждата от бързо постигане на споразумение по реформата на Общата европейска система на убежище.

В началото на срещата беше обявено и решението на Председателската тройка да подкрепи инициативата на българския депутат за засилване на взаимодействието между КОСАК и Конференцията на комисиите по европейка интеграция на страните от Западните Балкани (КОСАП).

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.