Дневен хороскоп на Алена за четвъртък, 17.10.2019

На 17 октомври 2019 да почерпят

Възрастен мъж се самоуби с преработен пистолет в Бургас

Фермери блокираха магистралите в Нидерландия

Сирийски правителствени войски са влезли в северния град Кобане край турската граница

Британската телевизия пуска канал без новини за Брекзит

Турция готова на санкции от САЩ Кремъл иска да е посредник между Дамаск и кюрдите

Тръмп: Конфликтът в Сирия е между Анкара и Дамаск и те трябва да си го решат

Голям пожар изпепели склад за кабели в Плевен

Голи тела обитават „Къщата на София”

Лозан Панов потъпква законите, професионалния дълг и чест

Съветът за сигурност на ООН: Има риск от „разпръскването“ на пленени дейци на „Ислямска държава“ в Сирия

„Черна роза“ вече и на българския екран

Започва изграждането на скейтпарк в Стара Загора

Всеки пети българин мизерства

Видни колекционери от чужбина на „Булколекто 2016“ в Пловдив

 

Видни колекционери от Русия, Полша, Чехия, Германия и половин дузина държави от Балканския полуостров се очакват да посетят през последните 3 дни на тази седмица Пловдив, където в палата 7 на Международния панаир се провежда 6-ото издание на изложбата „Булколекто“.
„Колекционерството – хоби, култура, инвестиции“ е мотото на проявата – уникална за България с идеята си да покаже развитието на едно хоби в сериозен бизнес и същевременно обогатяваща познанието с интересни факти от областта на науката и културата.
През тази година се разширява и периметърът на представяните сбирки, като към основните направления филателия и нумизматика се добавят и предмети, показващи постиженията на индустриалния графичен дизайн. За първи път на „Булколекто 2016“ гостува клуб „Хоби“ с любопитни колекции като „Историята на кибритените етикети“, “ Най-редките опаковки на ножчета за бръснене“, “ Най-старите бутилки за „Кока-Кола“ и „Красотата на филателните медали“. Сбирката „Златните пощенски марки на света от 19-и век“ пък включва първата марка на Англия от 1840 г. – собственост на известния наш филателист Спас Панчев.
Място за изява на „Булколекто 2016“ в Пловдив намират индивидуални колекционери, фирми за аксесоари и издателства за специализирана литература. 21 участници се включват в конкурса за филателни експонати, който е подготовка за европейската изложба „България – Пловдив 2019“. „Български пощи“ ЕАД ще има временна пощенска станция в палата 7 на панаира, където ще се валидират издания на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще се демонстрират най-новите услуги на компанията.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.