Видни колекционери от чужбина на „Булколекто 2016“ в Пловдив

 

Видни колекционери от Русия, Полша, Чехия, Германия и половин дузина държави от Балканския полуостров се очакват да посетят през последните 3 дни на тази седмица Пловдив, където в палата 7 на Международния панаир се провежда 6-ото издание на изложбата „Булколекто“.
„Колекционерството – хоби, култура, инвестиции“ е мотото на проявата – уникална за България с идеята си да покаже развитието на едно хоби в сериозен бизнес и същевременно обогатяваща познанието с интересни факти от областта на науката и културата.
През тази година се разширява и периметърът на представяните сбирки, като към основните направления филателия и нумизматика се добавят и предмети, показващи постиженията на индустриалния графичен дизайн. За първи път на „Булколекто 2016“ гостува клуб „Хоби“ с любопитни колекции като „Историята на кибритените етикети“, “ Най-редките опаковки на ножчета за бръснене“, “ Най-старите бутилки за „Кока-Кола“ и „Красотата на филателните медали“. Сбирката „Златните пощенски марки на света от 19-и век“ пък включва първата марка на Англия от 1840 г. – собственост на известния наш филателист Спас Панчев.
Място за изява на „Булколекто 2016“ в Пловдив намират индивидуални колекционери, фирми за аксесоари и издателства за специализирана литература. 21 участници се включват в конкурса за филателни експонати, който е подготовка за европейската изложба „България – Пловдив 2019“. „Български пощи“ ЕАД ще има временна пощенска станция в палата 7 на панаира, където ще се валидират издания на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще се демонстрират най-новите услуги на компанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете