“Милан” пак би “Лудогорец”

Борисов вечеря с лидери в Белгия Срещата се проведе в замъка Хертохинедал край Брюксел

Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Видни колекционери от чужбина на “Булколекто 2016” в Пловдив

 

Видни колекционери от Русия, Полша, Чехия, Германия и половин дузина държави от Балканския полуостров се очакват да посетят през последните 3 дни на тази седмица Пловдив, където в палата 7 на Международния панаир се провежда 6-ото издание на изложбата “Булколекто”.
“Колекционерството – хоби, култура, инвестиции” е мотото на проявата – уникална за България с идеята си да покаже развитието на едно хоби в сериозен бизнес и същевременно обогатяваща познанието с интересни факти от областта на науката и културата.
През тази година се разширява и периметърът на представяните сбирки, като към основните направления филателия и нумизматика се добавят и предмети, показващи постиженията на индустриалния графичен дизайн. За първи път на “Булколекто 2016” гостува клуб “Хоби” с любопитни колекции като “Историята на кибритените етикети”, ” Най-редките опаковки на ножчета за бръснене”, ” Най-старите бутилки за “Кока-Кола” и “Красотата на филателните медали”. Сбирката “Златните пощенски марки на света от 19-и век” пък включва първата марка на Англия от 1840 г. – собственост на известния наш филателист Спас Панчев.
Място за изява на “Булколекто 2016” в Пловдив намират индивидуални колекционери, фирми за аксесоари и издателства за специализирана литература. 21 участници се включват в конкурса за филателни експонати, който е подготовка за европейската изложба “България – Пловдив 2019”. “Български пощи” ЕАД ще има временна пощенска станция в палата 7 на панаира, където ще се валидират издания на Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията и ще се демонстрират най-новите услуги на компанията.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете