Скандал със зетя на Орбан може да струва на Унгария €43,7 млн. ОЛАФ готви глоба на Будапеща за злоупотреба с еврофондове

Фалстарт на делото срещу Ченалова

КЕВР: Спекулация са твърденията за драстично поскъпване на тока за бита

Съдът в Румъния определи като неприемливи части от промените в правосъдното законодателство

Предсрочни президентски избори във Венецуела до края на април

Еманюел Макрон ще се срещне с Доналд Тръмп края на април

Разпитаха американския правосъден министър във връзка с евентуалната руска намеса на изборите в САЩ

Българският филм „Ага“ ще закрие кинофестивала „Берлинале“

Организацията “Шалом”: Законът трябва да осигури право на собствена изява

Екатерина Захариева: ЕК е отпуснала средства за комуникационната сигурност на Западните Балкани

Хиляди левове се харчат за спасителни акции у нас

Вижте акцентите от броя на „Труд“ в сряда, 24 янури 2017

Човек е убит след стрелба в гимназия в Кентъки

С такса от 10 лв. зелените блокират инвестиции за милиони Толкова струва подаването на жалба в административните съдилища за дела, свързани с околната среда

Обявяват грипна епидемия в областите Стара Загора и Видин, и в община Бобов дол

Видни специалисти от древността до наши дни включени в енциклопедията „Изявени пловдивчани“

Над 700 изтъкнати специалисти и дейци от всички сфери на социално-икономическия и политическия живот, образованието, културата и спорта от древността до наши дни са включени в личностната енциклопедия „Изявени пловдивчани“.

Книгата е посветена на избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. и 25-годишнината на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР). 4 години екипът на академично издателство „Талант“ е работил по изданието „Изявени пловдивчани“, чиято премиера ще е на 31 януари (вторник) от 17:30 часа в Народната библиотека „Иван Вазов“.

За създаването на личностната енциклопедия са осъществени стотици контакти с успели пловдивчани, техни наследници, историци, писатели, неправителствени организации и професионални съюзи, използвани са общи и специални енциклопедии. Книгата запознава читателите с известни от миналото и от съвремието личности и с пловдивчани, реализирали се успешно по света. Включени са всички кметове на града и удостоените със званието „Почетен гражданин“, а книгата „Изявени пловдивчани“ е подготвена по технологията на утвърдени образци като изданията „Who`swho“ („Кой кой е“): представена е наличната фактическа информация, без разказвателни, есеистични и емоционални отстъпления. Лицата, включени в справочника, са подредени азбучно по фамилните им имена.

Енциклопедията ще излезе и на брайлова азбука, подготвя се аудио и електронен вариант. Екипът на Академично издателство „Талант“ на ВУАРР вече работи и по второто издание на книгата „Изявените пловдивчани“. То трябва да излезе през 2019 г., когато градът ще е Европейска столица на културата, и в него ще бъдат добавени личности, които по една или друга причина не са включени в първата книга.


Текст към снимките: Ректорът на ВУАРР проф. д-р Димитър Димитров, Радка Колева и Радка Димитрова са тримата, благодарение на които книгата „Изявени пловдивчани – личностна енциклопедия“ видя бял свят след 4-годишен усилен труд на екипа на академично издателство „Талант“.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.