Конкурс излъчи най-надеждния пикап Потребителите заявяват своите впечатления

Автобус пламна в движение в Търново

Илон Мъск изтри страницата на SpaceX от фейсбук

Лъвовете паднаха с 0:1 от Босна и Херцеговина Дузпа и червен картон спънаха нашите

Путин обещал на Ципрас да говори с Ердоган за турските провокации в Егейско море

Германия ни предлага бойни машини Boxer Проектът на пехотата е за 1,2 млд. лв за 158 БТР-а

Турция преговаря със САЩ за закупуване на системи за противоракетна отбрана Анкара не се е отказала и от руските С-400

Ципрас против „опростена версия“ по спора за името на Македония

Създават социален фонд за неосигурени Три варианта за модел на управление на сектора ще бъдат предложени

Крадец задигна кола, докато собственичката я чисти от снега

Политически покер Европа-Турция във Варна Бойко Борисов: Отношенията са крайно влошени

Ангелкова: Повишаваме качеството на туризма и привличаме по-висок клас посетители

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 март 2018

Маестро Йордан Камджалов прави концерт в Катар

Президентът на Словения Борут Пахор идва на посещение у нас

Видни специалисти от древността до наши дни включени в енциклопедията “Изявени пловдивчани”

Над 700 изтъкнати специалисти и дейци от всички сфери на социално-икономическия и политическия живот, образованието, културата и спорта от древността до наши дни са включени в личностната енциклопедия “Изявени пловдивчани”.

Книгата е посветена на избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. и 25-годишнината на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР). 4 години екипът на академично издателство “Талант” е работил по изданието “Изявени пловдивчани”, чиято премиера ще е на 31 януари (вторник) от 17:30 часа в Народната библиотека “Иван Вазов”.

За създаването на личностната енциклопедия са осъществени стотици контакти с успели пловдивчани, техни наследници, историци, писатели, неправителствени организации и професионални съюзи, използвани са общи и специални енциклопедии. Книгата запознава читателите с известни от миналото и от съвремието личности и с пловдивчани, реализирали се успешно по света. Включени са всички кметове на града и удостоените със званието “Почетен гражданин”, а книгата “Изявени пловдивчани” е подготвена по технологията на утвърдени образци като изданията “Who`swho” (“Кой кой е”): представена е наличната фактическа информация, без разказвателни, есеистични и емоционални отстъпления. Лицата, включени в справочника, са подредени азбучно по фамилните им имена.

Енциклопедията ще излезе и на брайлова азбука, подготвя се аудио и електронен вариант. Екипът на Академично издателство “Талант” на ВУАРР вече работи и по второто издание на книгата “Изявените пловдивчани”. То трябва да излезе през 2019 г., когато градът ще е Европейска столица на културата, и в него ще бъдат добавени личности, които по една или друга причина не са включени в първата книга.


Текст към снимките: Ректорът на ВУАРР проф. д-р Димитър Димитров, Радка Колева и Радка Димитрова са тримата, благодарение на които книгата “Изявени пловдивчани – личностна енциклопедия” видя бял свят след 4-годишен усилен труд на екипа на академично издателство “Талант”.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.