„Дубльор за Ада” пътува към Лондон

Нетаняху пред поражение на вота (ИНФОГРАФИКА)

Овладян е пожарът край летище София

Десислава Атанасова: Съкратеното съдебно следствие ще бъде отменено

Данък „телевизор” влиза в парламента По закон се плаща на електромер - по 3,36 лв. месечно за частни лица и по 14 лв. за фирми

Облагане на заеми между свързани лица

Нетаняху отмени участието си в Общото събрание на ООН заради политическата обстановка в Израел след изборите

Адвокати не харесвали Гешев, ах

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 19 септември 2019

Идва суха и топла есен Чака ни Коледа без сняг

Убийците без право за намаляване на присъдата

ООН ще изпрати експерти, които да анализират атаките над рафинериите в Саудитска Арабия

Депутатите „закрили” 1000 кметства Променят закон „на пожар”, за да узаконят местната власт

Голям пожар край летище София (ВИДЕО) Няма опасност за хората и аеропорта, съобщават от пожарната

Питбул нахапа жестоко млад мъж във Варна

Видни специалисти от древността до наши дни включени в енциклопедията „Изявени пловдивчани“

Над 700 изтъкнати специалисти и дейци от всички сфери на социално-икономическия и политическия живот, образованието, културата и спорта от древността до наши дни са включени в личностната енциклопедия „Изявени пловдивчани“.

Книгата е посветена на избирането на Пловдив за Европейска столица на културата през 2019 г. и 25-годишнината на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите (ВУАРР). 4 години екипът на академично издателство „Талант“ е работил по изданието „Изявени пловдивчани“, чиято премиера ще е на 31 януари (вторник) от 17:30 часа в Народната библиотека „Иван Вазов“.

За създаването на личностната енциклопедия са осъществени стотици контакти с успели пловдивчани, техни наследници, историци, писатели, неправителствени организации и професионални съюзи, използвани са общи и специални енциклопедии. Книгата запознава читателите с известни от миналото и от съвремието личности и с пловдивчани, реализирали се успешно по света. Включени са всички кметове на града и удостоените със званието „Почетен гражданин“, а книгата „Изявени пловдивчани“ е подготвена по технологията на утвърдени образци като изданията „Who`swho“ („Кой кой е“): представена е наличната фактическа информация, без разказвателни, есеистични и емоционални отстъпления. Лицата, включени в справочника, са подредени азбучно по фамилните им имена.

Енциклопедията ще излезе и на брайлова азбука, подготвя се аудио и електронен вариант. Екипът на Академично издателство „Талант“ на ВУАРР вече работи и по второто издание на книгата „Изявените пловдивчани“. То трябва да излезе през 2019 г., когато градът ще е Европейска столица на културата, и в него ще бъдат добавени личности, които по една или друга причина не са включени в първата книга.


Текст към снимките: Ректорът на ВУАРР проф. д-р Димитър Димитров, Радка Колева и Радка Димитрова са тримата, благодарение на които книгата „Изявени пловдивчани – личностна енциклопедия“ видя бял свят след 4-годишен усилен труд на екипа на академично издателство „Талант“.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.