Виетнамският президент То Лам: Позициите на Русия на международната арена се засилват

Кадър: Twitter

Позицията и авторитетът на Руската федерация сред международната общност непрекъснато нараства. Това каза виетнамският президент То Лам по време на преговори с руския лидер Владимир Путин в Ханой, съобщават руски медии.

„Виетнам поздравява Руската федерация за постигането на важни успехи. Под Ваше ръководство през последните две десетилетия - и ние сме много щастливи от това - политическата и социална стабилност в Русия се укрепи, икономиката се развива активно, животът на населението се подобрява, позицията и авторитетът на Русия непрекъснато нарастват в международната арена“, каза То Лам.

По време на срещата виетнамският лидер подчерта също, че президентските избори в Русия, проведени през март, показаха високо ниво на доверие на хората в държавния глава и изрази увереност в просперитета на Русия в бъдеще. Освен това президентът на Виетнам благодари на Путин за топлите поздравления за победата му в изборите за глава на републиката.

Лам обърна внимание на факта, че както той, така и народът на Виетнам придават голямо значение на развитието на сътрудничеството между Москва и Ханой, републиката иска да развива приятелство и всестранно стратегическо партньорство с Руската федерация, действайки в интерес на двете страни; държави.

Путин отлетя за Виетнам от КНДР предната вечер, 19 юни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят