Вижте аварията на моста край Шумен, която спря влаковете (СНИМКИ)

Бетонна греда заедно с парапет на мост се отцепиха и надвиснаха над жп.линията, която минава край Шумен. Според специалисти над 3 тона е частта, която е можела да рухне във вторник върху преминаващите влакове по линията София-Варна.

Машинист на пътнически влак Шумен-Горна Оряховица, който тръгва в 7,37 часа първи забелязал опасността при преминаване и подал сигнал. Огромният къс, дълъг над 20 метра, вече бил опрял в контактната мрежа. Това обясни пред "Труд" Пламен Гатев, началник подрайон в Шумен към горнооряховската енергосекция. "Обадих се да се затвори движението на пътнически влакове и да се изключи напрежението в контактната мрежа", обясни той. Подаден бил сигнал и на телефон 112. От БДЖ било организирано извозване на пътниците от влаковете.

Старият мост е след изхода на Шумен /откъм бул."Ришки проход"/ по пътя Шумен-Бургас и на място веднага бе организирано движение на автомобилите само в едната лента. Инцидентът събра на място шефа на ОДМВР ст.комисар Ялчън Расим, кмета на Шумен Любомир Христов и областния управител Донка Иванова. На мястото дойдоха и специалисти от Пътно управление-Шумен.

 

Повече четете утре във в. "Труд"

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България