Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" от вторник, 27 юни 2017

Разпореждане на премиера

Бойко Борисов към полицаите:

Гонете бандитите денонощно

01_01

Полицаите вече няма да се оправдават с липса на бензин в патрулките и ще трябва да се отзовават на всеки сигнал в град или малко село. Това става с разпореждане на премиера Бойко Борисов, който присъства на национално съвещание на МВР. “За битовата престъпност – решихме, че не трябва да има лимит на бензина за патрулките. Колкото пари допълнително изразходите, ще ви го платя отгоре. Това ще излезе на правителството още 4-5 млн. лв. Разбира се, да не се мине до другата крайност - да почнете да крадете бензина и нафтата. Искам да бъдат направени наряди, които да ходят по селата, да говорят с хората. Да мине полицая, да спре на площада, да каже: “Добър ден”. Не искам да чувам, че работата не е свършена, защото няма пари за бензин или нафта”, категоричен бе министър-председателят.

 

Павлова уволни

Мирослав Боршош

05-1

Министърът на българското председателство на ЕС Лиляна Павлова уволни директора на НДК Мирослав Боршош. В серия от разследвания “Труд” показа, че досегашният шеф на НДК харчи милиони, крие документи от одитори и принципали, че не е подал финансов отчет за 2015 г. Тепърва ще се установява каква част от първия траш от 17 млн. лв., гласуван миналата година за ремонта на НДК, е изхарчена не по предназначение.

 

 

Британският министър-председател Тереза Мей специално за „Труд“:

Ще опростим процедурите, за да останат българите във Великобритания

тереза мей

Повече от три милиона граждани на ЕС, сред които и десетки хиляди българи, са направили Великобритания свой дом. Те са допринесли към същността на тази държава и заслужават да имат колкото се може повече яснота за бъдещето си.

Ще направим прости процедурите, за да могат българите, които живеят тук, да останат тук. Приветстваме приноса ви към нашата държава.

 

Бензин и дизел

поевтиняха

бензин

Бензинът и дизелът у нас поевтиняха в края на юни в сравнение с май, показва проверка на “Труд” в специализираната интернет платформа fuelo.net. Средната цена на литър А95 стигна до 2,02 лв. по бензиностанциите в страната, а нафтата падна под 2 лева – 1,98 лева за литър средна цена по данни към 9,30 часа в понеделник. Спадът в стойностите на бензин и дизел е съответно с 5 и 7 стотинки на месечна база. С 3 стотинки до 0,97 лева за литър се понижава и цената на пропан-бутана.

 

Столична община за паметника пред НДК:

Думата на

творците не е закон

20_01

Художникът Светлин Русев в гневно писмо, изпратено до в. "Труд”, призова Столична община да не събарят паметника на Валентин Старчев пред НДК. Той цитира чуждестранни експерти, които защитават композицията "1300 години България". Защо не питахте за мнението на художниците и архитектите, преди да вземете това решение, пише Русев.

От Столична община не уточниха кога ще започне демонтирането и повториха, че то ще се осъществи "в рамките на летния сезон".

 

Жеги до 40 градуса

обхващат страната

06-1-2

Опасни жеги до 40 градуса ни очакват почти през цялата седмица в повечето райони в страната. Най-топло ще бъде в сряда, четвъртък и петък, предупреждават синоптиците. „Това е с 2-3 градуса под рекордните за това време на годината. Във вторник в планините и Югозападна България и по поречието на Дунав има условия за превалявания под влиянието на една облачна вълна, която ще премине над нашата страна от Сърбия. Това ще бъдат леко разхладителни валежи, но ще остане горещо”, обясни пред „Труд” синоптикът от ТВ-МЕТ Петър Янков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България