Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" от събота, 26 август 2017

Еманюел Макрон:

България е изпълнила критериите

за Шенген

борисов, макрон

„Трябва да сложим край на разделението Изток-Запад в рамките на ЕС, да махнем това лицемерие.” Това заяви френският президент Еманюел Макрон след срещата си с премиера Бойко Борисов в “Евксиноград”. “Искам България да бъде пълноправен член в Европа на отбраната. От 4 г. страната ви е изпълнила критериите за Шенген и ще участва във вземането на решения за промяна на правилата в това пространство, защото е външна граница на ЕС и направи своя избор да е членка за пример”, похвали ни френският президент и топло се обърна към домакина: “Благодаря ти, скъпи Бойко, приятелю.”

34 тона храни

с опасен яйчен прах на пазара

05-2

Общо 25 тона сладолед и сладоледени торти и 9 тона майонеза с яйчен прах с фипронил има на родния пазар, установи Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ). Фипронилът е вещество, използвано в борбата срещу бълхите, кърлежите и други паразити и според Световната здравна организация е опасен за черния дроб, бъбреците и щитовидната жлеза. От Министерството на земеделието са категорични, че продуктите с опасния яйчен жълтък на прах незабавно ще бъдат изтеглени от пазара.

София и Скопие в режим на парадоксална нормалност

11-kuti

Политическият прагматизъм ни препоръчва да се освободим от досегашните си идеологизирани и романтизирани подходи в отношенията си с Македония. Груевски едва ли ще прости начина, по който му бе отнета властта - анализ на Костадин Филипов

 

 

Психологът Катя Кръстанова пред „Труд“:

Борбата с агресията започва в семейството

13-1

Чувството за безнаказаност е изключителен проблем и при домашното насилие

 

 

 

Голямото световно дърдорене

10-1

Българската лека атлетика вече не е царица, а Пепеляшка без шансове за златен шпайк - коментар на Йордан Каменов

 

 

 

Големият съботен хороскоп: Най-неудачните професии на зодиите

компютър, работещо момиче

 

 

 

 

 

 

Даяна -

последната принцеса на Уелс

24-1

На 31 август се навършват 20 години от трагичната смърт на лейди Даяна Спенсър - последната принцеса на Уелс, която се превърна в най-обичания на Острова бивш член на кралското семейство. Автомобилната катастрофа в Париж, в която загива 36-годишната Даяна, хвърли в скръб цялата страна, която сега се готви да отбележи тъжната годишнина.

Привърженици на конспиративните теории продължават да развихрят въображението си в годишнината от смъртта на принцеса Даяна, като любимата версия е поръчково убийство, извършено британските спецслужби по заповед на кралското семейство.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България