Вижте акцентите в броя на вестник "Труд" в понеделник, 11 септември 2017

Учителите на протест срещу задължителни психотестове

02-1-golqmataСиндикатите с ултиматум към здравния министър заради спорна наредба. Според документа до 30 септември всички преподаватели трябва да се тестват. Почти година няма яснота ще проверяват ли психиката на педагозите.

 

 

 

Още един мост на Дунав край Русе

05-01Това договарят правителствата на София и на Букурещ. Църквата „Всех Святих“ отвори врати пред патриарх и премиер.

 

 

 

 

 

Краставиците поевтиняха с 30% за седмица

06-01Сезонно ниски цени на плодове и зеленчуци отчете Държавната комисия по стокови борси и тържища. При оранжерийните краставици намалението е с 3 на сто, до 1,74 лв./кг. Доматите се продават по 0,75 лв./кг.

 

 

 

Нов апарат разпознава самоубийците

07-01Обучават наши специалисти за работа с тест. Самотни и трудово незаети хора посягат най-често на живота си. Отравяне с медикаменти, обесване и самонараняване с хладно оръжие са сред най-честите методи за посягане на живота.

 

 

 

 

Магистрати в битка за поста председател на ВАС

10-01ВСС решава кой да наследи Георги Колев. Соня Янкулова и Георги Чолаков са двамата претенденти. Кандидатите се борят за 17 от гласовете на 25 кадровици.

 

 

 

 

 

И държавна банка е спасявала Прокопиев

12-01Парадокс: „Капитал“ обвинява Българска банка за развитие за кредитиране на предприятия в затруднено положение – какъвто е енергийният бизнес на издателя на вестника, получил кредит от банката - анализ на "Труд".

 

 

 

 

Можем ли да помирим оценките си за историческите дати

13-01-kutiПред българския казан в ада дяволът липсва, защото сами се натискаме в катрана. Вместо гражданска толерантност и разбиране около 9 септември винаги се разгарят страсти - анализ на проф. Искра Баева.

 

 

 

 

 

 

 

Председателството на ЕС ни задължава да търсим мостове за политически консенсус

15-01510 лв. става минималната заплата от 2018-та, 1500 лв. средната до края на мандата, казва Цветан Цветанов, председател на ПГ на ГЕРБ, в интервю за „Труд“.

 

 

 

 

 

 

 

Чудо за 8 месеца

40-01Силует на новата шампионка на US Open Слоун Стивънс.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България